Datum objave: 01. Kolovoz 2019

SDP-ovci tvrde da se županu Pauku ništa ne radi, a da na sjednicama vrijeđa i omalovažava oporbene vijećnika

Diana Ferić
Diana Ferić

"Ako župan Goran Pauk nema volje ništa raditi, a nema, pozivamo ga još jednom da odstupi za dobrobit ove županije", pozvao je u ime SDP - a na današnjoj konferenciji za novinare Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a Šibensko - kninske županije. Uz njega na pressici je govorila županijska vijećnica Anita Jakšić,a teme su bile odnos župana prema oporbi na sjednicama Županijske i nečinjenje vezano za kninske lagune.

 

"O tomu da župana Pauka ni za što nije briga svjedoči i to što ni on niti njegovu pomoćnici, podžupani nisu bili na nastavku sastanka o sanaciji kninskih laguna u ministarstvu zaštite okoliša koji je sam on inicirao. To je sramota! Bila je jedino Sanja Slavica Matešić kao stručnjakinja", kazao je Šupe dodajući da nećemo valjda dopustiti katastrofu kao što je bio Černobil. "Možda je županu u interesu upravo to, prema scenariju serije o Černobil. Pustiti da se sve zagadi, raseliti stanovništvo onda tu katastrofu pokazivati kao turističku atrakciju", naglasio je.

Kazao je i kako je SDP inicirao da se konačno počne rješavati problem laguna na koji upozoravaju već pet godina i da su bili sretni kada se to ovih dana pokrenulo, ali da je veselje bio kratko jer je taj angažman trajao samo za vikend i gotov.

Primijetio je i kako se ni u jednom strateškom dokumentu u Županiji ne spominje problem kninskih laguna ni njihovo saniranje. Naprotiv u nekima se govori da je stanje kvalitete okoliša i čistoća voda na najvišoj razini.

Anita Jakšić je ustvrdila da župan Pauk vrijeđa i podcjenjuje oporbene vijećnike načinom na koji odgovara ili ne odgovara na njihova pitanja

-"Sjednica Županijske skupštine počela je pametno pitanjima o ekološkoj katastrofi i zagađenim lagunama kraj Knina koje prijete zagađenjem cjelokupne pitke vode kojom se opskrbljuje cijela županija. Naši saborski zastupnici Sabina Glasovac, Marija Alfirev i Ivan Klarin godinama upozoravaju na tu temu, a jučer je kolega Čolak započeo tu temu na sjednici. Svjedoci smo odgovora župana kojeg nitko nije tražio da ide kopati kanale, niti se od njega traži da postavlja brane ili ugrađuje pročistač, već da koordinira slučaj s nadležnim institucijama i da se to sve prije sanira prema preporuci Agronomskog fakulteta koje je radilo ispitivanje", kazala je.

Jakšić je ponovila kako skoro mjesec dana nije dobila odgovor na pisani upit o tome što župan namjerava poduzeti u vezi zagađenih kninskih laguna, a smatra da je županovo ponašanje prema vijećnicima oporbe neprihvatljivo, jer na većinu pitanja oporba ne dobije odgovor. Slično je i s njezinim pitanjem o tomu što je s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova u Županiji.

"Da je to povjerenstvo nepotrebno ili nevažno onda ne bi postojala obveza njegovog osnivanja u svim županijama", ustvrdila je.   

Iz kategorije: Vijesti