Datum objave: 25. Srpanj 2019

Šupe ogorčen Paukovim komentarima na Facebooku i odgovore građanima da ih treba raseliti!

Diana Ferić
Diana Ferić

 Zbog uskraćivanja pisanog odgovora na upit koji je vijećnica SDP - a Anita Jakšić uputila pisanim putem 5. srpnja šibensko - kninskom županu Goranu Pauku o tomu što je konkretno učinjeno i što on osobno planira učiniti po pitanju saniranje lagune u Kninu ona i Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a održali su danas konferenciju za novinare,a tema je bila i podcjenjivački i uvredljiv način komuniciranja župana Pauka s građanima na Internetu.

Toliko je bezobrazan i bahat da tim istim ljudima napiše, da ih treba satrati, ukinuti i raseliti.
Jedino koga treba ukinuti ste vi Župane jer ovakva županija sa ovakvim županom nikome ne treba osim Vama samom", kazao mu je na pressici Joško Šupe.

 

" Neodgovaranje na moj upit je evidentan primjer kršenja Zakona o pravu na pristup informacijama jer odgovor nije dobiven u roku od 15 dana. Stoga pozivamo novog Ministra uprava Ivana Malenicu da izvrši inspekcijski nadzor. Mislim da je županu bilo puno lakše i jednostavnije napisati da radi ono što najbolje radi, a to je da ništa ne radi, jer od rada bježi ko vrag od tamjana, istaknuli su SDP -ovci. .

Ono što sigurno znamo je da su mu "ruke vezane" ali i usta i to ovisno o prilici, pa je tako npr. itekako blagoglagoljivo u kampanju govorio "Uvijek tu za Vas Vaš župan", da je uvijek spreman riješiti problem, naveli su.


"Također pouzdano znamo da je imao priliku na probleme lagune ukazati resornom Ministru kada je (kako piše u njegovom izvješću o radu za prvih 6 mjeseci) bio na sastanku u vezi eksploatacije ugljikovodika na području Dinaridi. Mogao je ali nije kao predsjedavajući Udruge županije, a trebao je ukazati na već postojeći problem s ugljikovodicima u županiji. Trebao je ukazati ministru da prije dvije godine gotovo tjedan dana stanovnici županije nisu mogli koristiti vodu, a razlog do dan danas ne znamo. Mogao je i trebao to učiniti ali nije već je vjerojatno trasirao put da sanira štetu od nekoliko desetaka milijuna kuna koje je on napravio u HNK Šibenik dok je on bio predsjednik", istaknuo je Šupe.

SDP - ovci smatraju da je župan Pauk mogao, kao župan u trećem mandatu , podsjetiti ministra da u županiji kojom od osnutka suvereno vlada njegov HDZ da u toj županiji postoji i jedan nacionalni park koji je bio onečišćen naftnom mrljom, a nije. Mogao je ukazati ministru na značaj tog nacionalnog parka koji direktno hrani stotine ljude, od kojeg uvelike ovise proračunu lokalnih jedinica u slivu rijeke Krke, od kojeg neposredno živi dobar dio ljudi koji se bave ugostiteljstvom, turizmom i poljoprivredom uz rijeku Krku, a nije.

"Mi Vas jedino u ime svih stanovnika ove županije molimo da se konačno trgnete i krenete riješavati problem sanacije lagune u Kninu da ne bude kasno, jer voda znači život, jer voda je pitanje zdravlja svih nas koji svakodnevno pijemo tu vodu, i pitanje egzistencije svih onih koji direktno ili indirektno žive od Krke", poručili su Joško Šupe i Anita Jakšić

 

Iz kategorije: Vijesti