Datum objave: 19. Srpanj 2019

Ministar Ćorić će imenovati Nellu Slavicu v.d. ravnateljice JU NP Krka nakon što je poništeno njezino imenovanje

Ministar Ćorić će imenovati Nellu Slavicu v.d. ravnateljice JU NP Krka nakon što je poništeno njezino imenovanje
Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, imenovat će Nellu Slavicu vršiteljicom dužnosti ravnateljice Javne ustanove NP Krka nakon što je Upravni sud jučer poništio Odluku o njezinom imenovanju na tu funkciju,a dok ne bude imenovan ravnatelj između šestero kandidata koji su se javili na natječaj kako bi se osiguralo "zakonito i nesmetano" funkcioniranje te javne ustanove stoji u odgovoru koji smo danas dobili iz Ministarstva zaštite okoliša.

Zanimalo nas je kako ministar Ćirić komentira to što se dogodilo kao i osjeća li se odgovornim za netransparentan postupak imenovanja koji je poništen, a upravo je on imenovao komisiju koja ga je neregularno provela i on je potpisao očito spornu odluku.
U odgovoru najprije kažu da nisu zaprimili presudu, a onda navode što je navedeno u presudi pa sami sebi "skaču u usta".

" Ministarstvo zaštite okoliša i energetike još uvijek nije zaprimilo presudu, no na ročištu je napravljen uvid u objavu presude Upravnog suda u Splitu UsIrs-32/19-14 od 18. srpnja 2019. kojom je poništeno rješenje o imenovanju Nelle Slavice ravnateljicom Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ te je predmet vraćen na ponovno odlučivanje. Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno radi nedostatnog obrazloženja u pogledu bodovanja kandidata. Napominjemo kako presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Nadalje kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem", kažu u svom odgovoru.

Upravni sud je, kao što je poznato, poništio Odluku o imenovanju Nelle Slavice nakon tužbe koji im je podnijela dr.sc. Ljiljana Zmijanović koja se također kandidirala i koja smatra da je postupak izbora bio namješten i da je presudila politička podobnost, a da nisu ocjenjivanje stručne kompetencije. Ona se žalila i na to što kao nezaposlena braniteljica nije imala prednost no Upravni su to ne navodi kao prekršaj.

 

Iz kategorije: Vijesti