Datum objave: 19. Srpanj 2019

Maloljetnik izazvao prometnu nesreću na Žirju vozeći bez dozvole neregistriran Yugo 45, suvozač teško ozlijeđen

Maloljetnik izazvao prometnu nesreću na Žirju vozeći bez dozvole neregistriran Yugo 45, suvozač teško ozlijeđen
Diana Ferić
Diana Ferić

Prometna nesreća dogodila se jučer oko 2 sata na otoku Žirju što je rijetkost. U njoj je teže ozlijeđen 18-godišnjak, kao putnik u vozilu dok je maloljetni vozač zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom Yugo 45 i to bez vozačke dozvole. Po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Počeo se nekontrolirano kretati kolnikom pri čemu je 18-godišnji putnik na suvozačkom mjestu, koji nije koristio sigurnosni pojas i koji se naginjao kroz otvoren prozor na suvozačevim vratima, ispao iz vozila na kolnik. Vozilo se nakon toga prevrnulo i počelo kliziti po kolniku i izletjelo u nisko raslinje.

Protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 18-godišnjaka će biti podnijet prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

   

Iz kategorije: Vijesti