Datum objave: 19. Srpanj 2019

Maloljetnik izazvao prometnu nesreću na Žirju vozeći bez dozvole neregistriran Yugo 45, suvozač teško ozlijeđen

Diana Ferić
Diana Ferić

Prometna nesreća dogodila se jučer oko 2 sata na otoku Žirju što je rijetkost. U njoj je teže ozlijeđen 18-godišnjak, kao putnik u vozilu dok je maloljetni vozač zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom Yugo 45 i to bez vozačke dozvole. Po izlasku iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Počeo se nekontrolirano kretati kolnikom pri čemu je 18-godišnji putnik na suvozačkom mjestu, koji nije koristio sigurnosni pojas i koji se naginjao kroz otvoren prozor na suvozačevim vratima, ispao iz vozila na kolnik. Vozilo se nakon toga prevrnulo i počelo kliziti po kolniku i izletjelo u nisko raslinje.

Protiv vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 18-godišnjaka će biti podnijet prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

   

Iz kategorije: Vijesti