Datum objave: 21. Svibanj 2019

Katja Ercegović, vlasnica i osnivačica DV "Osmijeh" socijalna je poduzetnica godine u Hrvatskoj

Katja Ercegović, vlasnica i osnivačica DV "Osmijeh" socijalna je poduzetnica godine u Hrvatskoj
Diana Ferić
Diana Ferić

Katja Ercegović, osnivačica i vlasnica dječjeg vrtića "Osmijeh" u Šibeniku najbolja je poduzetnica u kategoriji socijalnog poduzetništva u 2018. godini u Hrvatskoj. To joj je vrijedno priznanje uručeno danas, na svečanosti u Splitu u povodu Svjetskog dana poduzetnica, a odluku je donijelo posebno povjerenstvo Hrvatske udruge poslovnih žena Krug. Poduzetnica godine je Branka Babić, direktorica tvrtke Infos d.o.o. iz Splita, a menadžerica godine je Mirna Lončarić Stražičić, predsjednica Uprave hotela „Villa Dubrovnik“ d.d.
Katja Ercegović nagrađena je za uspješno vođenje svoje predškolske ustanove, ali i za provedbu niza projekata namijenjenih zdravijem odrastanju djece te njihovoj dodatnoj edukaciji i osposobljavanju za život.
-Ovo za mene veliki trenutak u životu. Na prvom mjestu moram naglasiti da je ova nagrada rezultat našeg timskog rada u vrtiću "Osmijeh" jer meni je to uvijek bio i bit će na prvom mjestu. To je rezultat i stalne i uspješne suradnje s našim roditeljima koji su nam u svemu potpora pa hvala i njima na razumijevanju, istaknula je Katja Ercegović primajući to priznanje uz napomenu da u nekim sredinama kao što je Šibenik, još uvijek nisu po izdvajanjima iz gradskog proračuna djeca u privatnim vrtićima izjednačena s onima u gradskim pa je time još teže biti poduzetnik u takvom okruženju.
Katja Ercegovića provela je 25 godina kao odgojiteljica u Gradskim dječjim vrtićima u Šibeniku od čega je 20 godina bila mentorica, a 15 godina je vodila vrtić sa 160 - ero djece.
Kada joj je kći Franka 2003. godine  diplomirala predškolski odgoj odlučila se zaploviti u poduzetničke vode i osnovati prvi vrtić "Osmijeh", a 2011. godine pridružio im se i sin Antun tako da je riječ o obiteljskom poslu. Trenutno zapošljavaju 28, uglavnom visokoobrazovanih djelatnika.
Dječji vrtić "Osmijeh" od početka djeluje kao eko vrtić, a jedini u Šibensko - kninskoj županiji provodi program za darovitu djecu. Nedavno su za svoje dodatne programe koje će provoditi naredne dvije godine dobili oko 4,1 milijun kuna iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja", a ovih dana im je uručen i certifikat "Srebrni status eko škole", kao potvrda da već deset godina neprestano imaju status eko - škole.
Dječji vrtić "Osmijeh" u svoja tri objekta i to na Šubićevcu, Meterizama i u nedavno otvorenom u Jurasima brine o 220 djece.
 

Iz kategorije: Vijesti