Datum objave: 29. Travanj 2019

Gradonačelnik Burić:Neozbiljne političke opcije u Starom gradu na nekorektan način dižu svoj rejting

Diana Ferić
Diana Ferić

Rezultati izbora za mjesnu samoupravu u Starom gradu, gradskoj četvrti koja obuhvaća povijesnu jezgru i u kojoj se najviše radi i investira pokazuju da građani nisu baš previše zadovoljni stanjem u njoj jer je HDZ dobio 4 mandata, nedovoljno da ima predsjednika, a oporba - NL Stipe Petrine, SDP - HSU po dva i HSS jedna mandat, znači ukupno više od vladajućeg HDZ -a i da su česte kritike koje se vide po društvenim mrežama kod nekih glasača urodile plodom, pogotovo kada se pogleda da je do sada u politici anonimna Vanja Dadić , noseći listu Stipe Petrine osvojila čak dva mandata.

 

Gradonačelnika Burića to uopće ne zabrinjava jer on o tome ima svoju teoriju. "Ne zabrinjavaju me te nove, neozbiljne političke opcije koje trenutne probleme koriste da bi podigli vlastiti rejting. Nikada se nije više ulagalo u povijesnu jezgru. Do sada je to više od 100 milijuna kuna. Sjećate li se derutne palače na Meduliću i drugih zapuštenih zgrada. Sada na Meduliću radi kroz cijelu godinu 100 zaposlenika. Te opcije lažno predstavljaju neke probleme kao nebrigu gradske uprave za taj dio grada što je nekorektno. Građani će to prepoznati na sljedećim lokalnim izborima, siguran sam. Mi nemamo namjeru odustati od razvoja grada kako bi titrali nekim interesnim skupinama koje gledaju samo vlastitu korist", kazao je gradonačelnik Burić danas na konferenciji za novinare u HDZ -u na novinarsko pitanje kako obrazlaže to da u Starom gradu u kojem su uvijek imali predsjednika sada ga ne mogu samo izabrati i da ih je ukupno gledaju, oporba pobijedila.

 

Postoji sigurno i druga strana medalje koju gradonačelnik ne spominje, a to je da nisu problem građevinski radovi sami po sebi nego uništavanje kamenih skala u povijenoj jezgri, sječa pitospore, nepopločani Medulić, neprimjerena organizacija odlaganja otpada, nebriga za očuvanje tradicijskog života u Docu....

Iz kategorije: Vijesti