Datum objave: 22. Travanj 2019

Udruženje obrtnika Šibenik počastilo Šibenčane i turiste uskrsnim delicijama i fritajom od 3 000 jaja

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalni Uskrsni doručak poslužen je i danas Šibenčanima i gostima Šibenika na trgu ispred zgrade Šibensko - kninske županije u organizaciji Udruženja obrtnika Šibenik s već tradicionalnom ponudom - fritajom sa slaninom i šparogama te suhomesnatim proizvodima. Organizatori su posjetitelje malo izgladnjeli jer je umjesto u 10.30 , kako je bilo najavljeno dijeljenje besplatnih obroka počela oko 11.30. ali su isto tako vrlo brzo planuli. Dok se čekala hrana bio je organiziran kulturno - umjetnički program na kojem su nastupile dječje folklorne grupe i šibenske Šuštine, a okupljene je pozdravio i čestitao im uskrs šibenski gradonačelnik Željko Burić. Poslije toga ih je zabavlja klapa More.

 

Uskrsne delicije su u najavljeno vrijeme bile složene na stolovima, ali dok nije bila gotovo fritaja i dok nije dan blagoslov  nitko im nije mogao prići jer su stolove čuvali članovi  Šibenska gradske straže.  Kao ukras se isticalo mega jaje  na kojem su bili nacrtani hrvatski motivi, a izradila ga je Maja Vukina Bogović, prva Miss Mamma.

 

Ove godine je bilo znatno manje posjetitelja nego prijašnji, a među njima je bilo vrlo malo turista.

 

Članovi Ceha ugostitelja, potpomognuti dogradonačelnikom Šibenika Paškom Rakićem napravili su fritaju od 3 000 jaja te po 30 kilograma kapule i slanine i 30 strukova šparoga. Zbog tolike količine jaja miješali su se dok se zgusnula sat i pol tako da su se dobro namučili i uznojili, a nije bilo lako to sve ni podijeliti kada su posjetitelji navali.

  

Iz kategorije: Vijesti