Datum objave: 10. Travanj 2019

Šibenski Lionsi slave u petak 20. rođendan, a posthumno priznanje dobiva i Ivo Brešan

Diana Ferić
Diana Ferić

Lions klub Šibenik među osnivačima kojeg su bili i znameniti Šibenčani Ivo Brešan i Ivo Livaković slavi ove godine 20. rođendan. Tim povodom izdali su monografiju pod nazivom "Dvadeset godina humanosti", a slavit će 12. travnja na svečanosti u restoranu Atrium. O tomu su danas na konferenciji za novinare govorili predsjednik tog Lions kluba Ante Bašić i tajnik Nikola Urukalo.

 

"Na svečanosti ćemo zaslužnim pojedincima, ustanovama, tvrtkama i institucijama uručiti zahvalnice i zlatne plakete za njihov doprinos u podupiranju rada našeg kluba. Među njima je i Ivo Brešan, a plaketu ćemo uručiti njegovom sinu Vinku, poznatom redatelju koji je od početka upoznat s radom kluba i podržava ga", rekao je Nikola Urukalo, tajnik šibenskih Lionsa.

 

Za svečanu večeru u utorak još ima karata, a predsjednik Lions kluba Šibenik Ante Bašić je istaknuo da je najveći dio prikupljenih sredstava namijenjen šibenskoj Udruzi slijepih.
"Moram ovom prilikom reći kako je u minulih 20 godina bilo pokušaja osporavanja onog što činimo pa čak i sumnjičavosti u lionizam kao takav. Ništa od toga nije spriječio brojne šibenske lionse da ostanu vjerni temeljnim načelima lionizma, a najljepša je spoznaja kako su u našem klubu do današnjeg dana ostali oni koji su ga i prije 20 godina utemeljili", istaknuo je Bašič, prenosimo s portala ŠibenikIN.
 

Iz kategorije: Vijesti