Datum objave: 08. Travanj 2019

Pogledajte tko su prošlotjedni vozači - rekorderi na šibenskim prometnicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Prošlotjedni vozač rekorder po količini alkohola u krvi prilikom vožnje na šibenskiom prometnicama je 53-godišnjak koji je 2.travnja oko 20,10 sati u Skradinu zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja mopedom Gillera, šibenskih registracijskih oznaka. Izmjereno mu je 3,10 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog.

 

Najveća brzina kretanja u prometu zabilježena je 1. travnja oko 18,15 sati na A1. Talijanski državljanin vozio je automobil Audi albanskih registracijskih oznaka brzinom od 217,2 km/h Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna od ukupno 2.500 kuna, priopćila je Pu šibensko - kninska.

 

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 1. travnja na šibensko području se dogodilo 9 prometnih nesreća, 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže i 1 lakše ozlijeđene i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 7, nepoštivanje prednosti prolaska 2.

 

"Posebno napominjemo da je proteklog tjedna na našem području, a intenzivnije 3.travnja, po Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL provedena ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor brzine, što je u znatnoj mjeri doprinijelo povećanju broja prekršaja ove vrste, kada su kontrolirana 824 vozila, a utvrđen 371 prekršaj, to je osim represije imalo znatan utjecaj i na preveniranje ovih teških prekršaja. Osim toga u noći 6/7 travnja u vremenu od 22 do 5 sati provedena je ciljana akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača, kada je kontrolirano 180 vozila i utvrđeno 36 prekršaja ( 2 mlada vozača), od kojih 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola( 2 mlada vozača), 6 nepropisne brzine, 11 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 ostalih prekršaja", kažu u PU šibensko - kninskoj.
 

Iz kategorije: Vijesti