Datum objave: 04. Travanj 2019

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović,kao braniteljica Domovinskog rata stigla i do primanja u Uredu predsjednice RH

Diana Ferić
Diana Ferić

Među članicama Udruge „Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske" koje je danas primila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović bila je i Šibenčanka dr.sc. Ljiljana Zmijanović, koja je u hrvatskoj javnosti i u brojnim medijima, lokalnim i nacionalnim, u posljednje vrijeme prepoznata po svojim nastojanjima da pokaže i dokaže da su u slučaju izbora ravnatelja JU NP Krka presudili usko stranački, a ne kriteriji sposobnosti i stručne reference.  U tome su je podržale i braniteljske udruge i udruge specijalne policije.

 

"Nisam sa svojim slučajem željela opterećivati današnje događanje niti mojim kolegicama oduzeti dragocjeno vrijeme da se predstave. Predstavljajući se kazala sam predsjednici, uz sve moje reference, samo da sam jedna od kandidatkinja recentnog slučaja izbora ravnatelja NP Krka koji je izazvao pozornost medija i ništa više od toga. Predsjednica nam je kazala da se za sve možemo obratiti njezinom savjetniku gospodinu Deuru, nakon ovog sastanka ", kazala nam je nakon tog susreta dr.sc Ljiljana Zmijanović.

 

No i bez priče o tom nevjerojatnom slučaju zanemarivanja svih referenci dr.sc. Ljiljana Zmijanović kod izbora novog ravnatelja JU NP Krka ona je imala itekako što ispričati Predsjednici.

"Drago mije je što je naša predsjednica Svjetlana Dželalija dala svima nama koje smo bile na tom susretu kazati nešto o sebi. Ja sam predsjednici ukratko predstavila svoj znanstveni put, svoju doktorsku disertaciju kao i nagrade koje sam dobila. Opisala sam joj nakratko i svoj ratni put, ali i to da sam članica Udruge ronioca veterana 4. gardijske brigade, u kojem  je dosta braniteljica, te da danas radimo na ekološkoj osviještenosti naših građana i zaštiti mora od plastike. U  Splitu ćemo  27. travnja predstaviti svoj program i prikazati film "Plastic ocean"", objasnila je dr.sc. Ljiljana Zmijanović, koja očito nije, a mogla je, današnji susret s Predsjednicom iskoristiti za ono za što se posljednjih dana zdušno bori, a to je dokazati da je izbor za ravnatelja JU NP Krka bio namješten i da nije izabran kandidat s najboljim referencama.


Inače, predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija-Kovačić upoznala je Predsjednicu s radom Udruge te programima koje provode. Između ostalog, spomenula je razne humanitarne projekte koji uključuju prikupljanje donacija za potrebite obitelji hrvatskih branitelja te suradnju s drugim udrugama proizašlim iz Domo-vinskog rata. Kazala je kako prikupljaju dokumentaciju o ženama braniteljicama, organiziraju okrugle stolove, tribine i promocije knjiga na temu Domovinskog rata te najavila inicijativu postavljanja prvog spomenika braniteljicama u Vukovaru.

Predsjednik Savjeta za branitelje grada Vukovara Tomislav Josić informirao je Predsjednicu s nedavno obilježenim Danom hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara, koji se već tradicionalno, petu godinu za redom obilježio u znak zahvale svim onima koji su se nesebično borili za našu Domovinu.

Izrazivši zahvalnost braniteljicama iz Domovinskog rata, koje su zajedno s braniteljima dale svoj doprinos u ostvarenju i obrani naše slobode i neovisnosti, časno je branili, obranili i oslobodili Hrvatsku, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je njihova tadašnja uloga neupitna, kao i danas kada djeluju na dobrobit grada Vukovara i svih naših sugrađana.

 

Iz kategorije: Vijesti