Datum objave: 30. Ožujak 2019

PK More dobio oko milijun kuna, a šest sportskih udruga u Šibeniku ukupno oko 7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda

Diana Ferić
Diana Ferić

 Predsjdenik Plivačkog kluba More Šibenik Rikard Marenzi potpisao je jučer u Vinkovcima oko milijun kuna vrijedna ugovor za projekt “Plivati mogu svi – nauči i ti” s predstavnicima Europskog socijalnog Fonda i Ministarstva za demografju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Novac je osiguran upravo iz tog fonda, a cilj je djeci iz cijele Šibensko – kninske županije, ma gdje živjeli, omogućiti da besplatno nauče plivati. Tako će od tih sredstava biti kupljen suvremeni autobus za prijevoz djece na bazen u Šibeniku.

PK More jedan je od šest šibenskih klubova koji su dobili sredstva iz Europskog socijalnog fonda za sportske i rekreacijske programe. Osim njima to je još uspjelo MK Crnica, OKK Dražen Petrović, Šibenskoj rekreacijskoj ligi, veteranima KK Galeb i udurzi Fortica 08. Zahvaljujući njihovoj inicijativi I dobrim programima u Šibenik stiže milijun eura europskog novca za razvoj sporta i to upravo za djecu i ranjive skupine u društvo kojima do sada sportske i rekreacijske aktivnosti nisu bile dopstupne.

“Vrlo smo zadovoljni tim uspjehom naših sportskih udruga koje su svojim primjerom pokazale kako se može do novca doći i izvan gradskog budžeta. Taj novac je namijenjen njihovim dodatnim aktivnostima, a one redovne s ei dalje financiraju proračunskim novcem. Jako sam ponosan na njih i tu činjenicu da su među 20 klubova iz Hrvatske koji su dobili novac iz tog fonda čak šest,i kluba iz Šibenika. To je za naš grad puno.Grad Šibenik je nekima partner, ali oni su to sve napravili sami i svojim snagama”, ističe Paško Rakić, šibenski dogradonačelnik zadužen za sport i društvene djaltnosti.

Šibenik je do sada bio poznat kao jedinica lokalne samouprave koja je vrlo uspješna u izvlačenju novca iz Europske unije, a tim stopama sada idu I šibenski sportski klubovi pokazaujući u tomu svoju ambicioznost i želju da sport učine dostupnim svima pa je Šibenik još jednom potvrdio svoju titulu sportskog grada.

 

Iz kategorije: Vijesti