Datum objave: 21. Ožujak 2019

Tonči Restović upozorava na nova kreditna zaduženja i tvrdi da je aktualna vlast šlampava i bezidejna

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog novih zaduživanja, netransparentnih troškova i rebalansa proračuna već u ožujku Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a Šibenik na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio strah u ono, kako je kazao, što će aktualna gradska vlast ostaviti za sobom.

Upozorio je da gradska vlast uzima novi kredit od 28 milijuna kuna uz obrazloženje da će se utrošiti u neke manje infrastrukturne objekte i projekte. Pressicu je sazvao pred sutrašnju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se o tome odlučivati.

 

"Lijepo je dok se radi nešto, dok se gradi,a li je problem u zaduživanju. Ostaje pitanje tko će taj novac vratiti. Naravno, mi građani", kazao je.

 

Dodao je i kako se u kuloarima priča da će se cijena projekta Poljana približiti iznosu od 100 milijuna kuna te da su radovi na svetom Ivanu poskupjeli za čak 10 milijuna kuna u odnosu na početni troškovnik.

 

" Sve je to netransparentno. Javnost bi trebala znati što je razlog tolikom povećanju, tko je radio prvotnih troškovnik i proračuna i zbog čega se pojavila ta razlika. To je sve rezultat šlamperaja, a aktualnu gradsku vlast krasi i bezidejnost i loše planiranje", ustvrdio je, a argument mu je to i što se već u ožujku predlaže rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Kritizirao je i povećanje cijene parkinga u Šibeniku te obrazloženje da se to radi zbog "proširenja prve zone parkiranja i na zahtjev građana.

 

"No sve smo mi to predvidjeli i na sve smo to upozoravali. Naš vijećnik Joško Šupe je nekima možda postao i dosadan zbog tih predviđanja i konkretnih brojki koje je stalno iznosio i to se sada potvrđuje", istaknuo je Restović.

Govorio je i o lošim uslugama u dječjim vrtićima i školama i katastrofalnom stanju sportskih dvorana i učionica.
"Dok gradska vlast na jednu stranu troši veliki novac i zadužuje se imamo takvo stanje u našim školama i vrtićima. A to bi im trebali biti glavni problemi i oni bi se prvenstveno o tome morali brinuti", zaključio je Restović.
 

Iz kategorije: Vijesti