Datum objave: 20. Ožujak 2019

Nasmiješite se! Snima vas 11 novih policijskih kamera za nadzor prometa.

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak 11 novih kamera za nadzor prometa i snimanje prekršaja bit će postavljeno na dionici Jadranske magistrale od Pirovca do Podorljaka. Po broju novih nadzornih kamera prometne policije Šibensko - kninska županija je uz Zadar koji dobiva 12 kamera te Koprivnicu i Viroviticu s po 10 kamera, proljetni hit. Ilustracije radi u Splitsko - dalmatinskoj županiji bit će postavljeno 5 novih kamera.
Kućišta za kamere bit će znatno više, a vozači neće moći znati je li kamera u kućištu ili nije jer će ih policija premještati prema potrebi.
Za razliku od kamera prošle generacije, nove su znatno bolje i učinkovitije. Snimaju fotografije u vrlo visokoj rezoluciji tako da će vozači koje "uhvati" u prekoračenju brzine biti izloženi riziku da budu trostruko kažnjeni. Osim zbog prekoračenja brzine mogu, zbog kvalitete fotografija, biti kažnjeni i zbog toga što nisu vezani sigurnosnim pojasom ili telefoniraju tijekom vožnje.
"Utjeha" je što se sigurnosne kamere aktiviraju pri nailasku vozila koje voze većom brzinom od dopuštene pa će neće snimiti one koji voze dopuštenom brzinom, a nisu vezani i telefoniraju u vožnji.
U svakom slučaju poželjan je osmjeh na licu zbog novih kamera za nadzor prometa, ali ne zbog toga kako će tko "ispasti" na slici nego zbog povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.
 

Iz kategorije: Vijesti