Datum objave: 08. Ožujak 2019

Šibenski gospodarstvenik lažnim ispravama izvukao iz vlastite tvrtke oko 3,8 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gospodarstvenih (51) osumnjičen je za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkom istragom koju je provela policija u suradnji s Poreznom upravom i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 2. siječnja do 31. prosinca 2013. godine, u svojstvu člana uprave i odgovorne osobe dvaju trgovačkih društava sa sjedištem u Šibeniku od jednog trgovačkog društva uzimao za sebe pozajmice u iznosu od 2 489 267,77 kuna, te za drugo trgovačko društvo pozajmice u iznosu od 1 282 903,88 kuna, a kako bi izbjegao obaveze povrata pozajmica izradio je i ovjerio poslovne isprave s neistinitim, odnosno neizvršenim poslovnim događajima. na taj način je sebi i drugom trgovačkom društvu protupravno pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 3, 8 milijuna kuna za koji iznos je oštetio prvo trgovačko društvo.

Protiv osumnjičenog je Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku proslijeđeno posebno izvješće s podacima, priopćila je danas Pu šibensko - kninska.
 

Iz kategorije: Vijesti