Datum objave: 01. Ožujak 2019

Gradnja kanalizacijskog sustava na Brodarici:Muke s nadiranjem mora u iskopane kanale

Diana Ferić
Diana Ferić

Intenzivirali su se na nekoliko lokacija na Brodarici radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava, a izvođačima radova na obalnom dijelu, od plaže Rezalište prema istoku, nije lako jer iz iskopanih kanala, da bi položili cijevi moraju ispumpavati more koje nadire jer je zapravo riječ o nasipu.

Izvođač radova koji su krenuli početkom veljače je Vodoinstalacija d.o.o. iz Zadra, a u prvoj fazi radova bit će izgrađeno 14,5 kilometara kanalizacijske mreže te rekonstruirano 8 kilometara vodovodne mreže.

Zbog izvođenja radova do 30. lipnja 2019. godine na snazi je privremena regulacija prometa na području naselja Podsolarsko i Brodarica.
Ukupna vrijednost projekta Aglomeracije Šibenik iznosi 397 milijuna kuna, od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca, a 125 milijuna kuna je tzv. nacionalna komponenta koju čine Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Grad Šibenik te Vodovod i odvodnja d.o.o..

„Ovo je najznačajniji projekt u razvoju javne vodoopskrbe i odvodnje grada Šibenika u posljednjih desetak godina u sklopu kojeg će se u iduće tri godine 98 posto korisnika u

gradu Šibeniku spojiti na sustav odvodnje i pročišćavanja. Osim što ćemo stanovnicima poboljšati uvjete života i komunalne opremljenosti, ovaj projekt podrazumijeva čisto more i smanjenje broja septičkih jama kao važan preduvjet daljnjem turističkom razvoju našeg grada", kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić za ovaj projekt.
  

Iz kategorije: Vijesti