Datum objave: 13. Veljača 2019

Ne pomažu ni najavljene kontrole: Šibenski vozači baš ne poštuju pješake

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 80 prekršaja utvrdila je šibenska policija u jučerašnjoj preventivno-represivnoj akciji usmjerenoj na suzbijanje prekršaja vozača prema pješacima i prekršaja pješaka. Kontrolirali su 119 osoba i 89 vozila. najviše je bilo prekršaja oduzimanja prednosti pješaku, 32, pješaci su napravili 14 prekršaj, nekorištenje sigurnosnog pojasa ustanovili su u 12 slučajeva dok je 10 prekršaja bilo zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 2 zbog nenošenja vozačke dozvole i 13 ostalih prekršaja.

"S obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo 4 sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih osoba i vozila upućuje na činjenicu da je ovom akcijom svaka osoba i vozač, te ostali putnici u vozilima, od strane policijskih službenika bili upoznati o ovoj akciji, akcija je imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih najavljujemo putem medija", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.
Osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter na što upućuje ukupan broj utvrđenih prekršaja, posebno ciljanih prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu.
 

Iz kategorije: Vijesti