Datum objave: 04. Veljača 2019

Kninjanin pucao iz automatske puške na kuću 33 - godišnjaka koji mu duguje novac

Diana Ferić
Diana Ferić

 Zbog pokušaja naplate potraživanja od 32 - godišnjaka uz upotrebu vatrenog oružja policija je kriminalistički obradila i pritvorila 52 - godišnjaka u Kninu i osumnjičila ga za pokušaj protupravne naplate na štetu 34-godišnjaka, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 68-godišnjaka i 33-godišnjaka i nedozvoljeno posjedovanja, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

"Osumnjičeni je 2. veljače oko 12 sati u Kninu, u alkoholiziranom stanju, došao u obiteljsku kuću 34-godišnjaka s namjerom naplate tražbine koju mu 34-godišnjak duguje. Tom prilikom, kada nije u kući zatekao 34-godišnjaka, osumnjičeni je, zbog naplate tog duga, verbalno napao 68-godišnjaka, koji se, uz 33-godišnjaka, zatekao u svojoj obiteljskoj kući, nakon čega ga je 68-godišnjak potjerao. Potom se osumnjičeni oko 18 sati ponovno vratio do obiteljske kuće 68-godišnjaka, u kojoj je tom prilikom bio i 33-godišnjak, kada je iz automatske puške u kuću ispalio dva streljiva i tri hitca u nepoznatom smjeru. Nakon što mu jedan metak nije ispalio, pušku i tri okvira sa streljivom je odbacio u blizini zaseoka Bradaši, gdje su prilikom pretrage pronađeni puška, s tri pripadajuća spremnika s 88 komada streljiva"; opisuje tijek događaja Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je dragovoljno predao dva spremnika automatske puške, jedan ispunjen s 14 komada streljiva, drugi s 26 komada streljiva, jednu malokalibarsku pušku, s 20 komada pripadajućeg streljiva i još jednu poluautomatsku pušku, što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.


 

Iz kategorije: Vijesti