Datum objave: 29. Siječanj 2019

Padale su i optužbe na sjednici GV -a:Glavaš vs. Burić, Dobra vs. Novica

Diana Ferić
Diana Ferić

Netrpeljivost koju međusobno pokazuju na sjednicama Gradskog vijeća vijećnik MOST -- a Ivo Glavaš i gradonačelnik Željko Burić, nekada kolege iz iste stranke, HSLS -a pokazala se i danas.

Počelo je Glavaševim istupom na aktualnom satu u kojem je optužio Burića da je ubio život i egzistenciju poduzetnika u povijesnoj jezgri Šibenika. Počeo je citatom "ako u staroj gradskoj jezgri nema života, nema ni investicija". To je rečenica koju je za prve predizborne kampanje 2013. godine izgovorio upravo sadašnji gradonačelnik Burić.
"Vi ste gradonačelniče preveslali birače. Obećali ste život u staroj jezgri,a donijeli smrt. Neke ste poduzetnike potpuno uništili, a neki su gotovo pa uništeni. Konkretno, jednom ugostitelju, kako mi je kazao, promet pao za 80 posto i morao je otpustiti trojicu konobara. I što se u takvoj situaciji događa. Tim ubijenim poduzetnicima stižu računi za odvoz smeća nekoliko puta veći", objasnio je Glavaš.

 

Gradonačelnik je potom krenuo prozivati i omalovažavati njega:"Da je bilo po Glavašu danas ne bismo imali ni hotel Bellevue j er on kao konzervator nije dopustio da se tamo išta gradi ni Life Palace. Umjesto Krešimira htio je zadržao onu straćaru s miševima. Po njemu ne bismo imali ni luksuzne stanove na Peškariji. To vam je Glavaš. Vjerujte mi, ja ga poznajem 30 godina", uzvratio mu je.

 

Glavaš nije puno čekao da zada novi udarac. Na točki dnevnog reda koja se odnosila na Izvješće o gradonačelnikovom radu došao je za govornicu i kazao ne imenujući nikoga aludirajući da se kod velikih investicija uzima provizija od 10 posto. Nastao je tajac. Nitko nije ništa rekao.
Na to je reagirao puno kasnije, tek u raspravi o trajanju aktualnog sata, vijećnik Milana Bandića Anton Dobra. "Pogodila me izjava vijećnika Glavaša o 10 posto kojom proziva gradonačelnika. Gospodine Glavašu, ako nešto znate prijavite to nadležnim tijelima, ili budite oprezni s tim što govorite", poručio je Glavašu.

 

Ljubav ne cvijeta niti između vijećnika Antona Dobre i Novice Ljubičića, direktora "Zelenog grada". Dobra je već nekoliko puta kritizirao to što je poslove čišćenja fasada koje je nekada obavljala za Grad njegova tvrtka "Goodman" Grad dodijelio "Zelenom gradu" za kojeg tvrdi da za te poslove nema uvjeta niti potrebne strojeve pa angažira obrte iz drugih gradova. Danas je otišao korak dalje i zato što je njegova tvrtka prije dvije godine izbačena iz igre prozvao Novicu Ljubičića, istina kada ga više nije bilo na sjednici.

 

" Trebalo je uzeti posao mojoj tvrtki i dodijeliti ga Zelenom gradu koji to jednostavno ne može obavljati. Kad smo mi to radili izdvajali ste 170 000 kuna,a sada ste Zelenom gradu to povisili na 250 000 kuna. Oni jednostavno ne mogu uklanjati grafite i čistiti fasade jer nemaju potrebne strojeve pa koriste usluge tvrtki iz Rijeke i Splita. Nisu sposobni i nabaviti te strojeve kojih na tržištu ima. Trebalo je udariti na egzistenciju domaćeg poduzetniku i satrati ga i sada davati novce iz drugih gradova", obratio se Dobra gradonačelniku tvrdeći da je bio izmanipuliran kada je pristao da te poslove obavlja Zeleni grad".

 

Gradonačelnik Burić je istaknuo kako je to komunalna djelatnost i da gradska vlast ima pravo takve poslove povjeriti svojoj tvrtki. "To nam pravo ne možete osporiti. Oni će nabaviti potrebne strojeve i sami će uklanjati grafite. Tu nije riječ ni o kakvom napadu na domaćeg poduzetnika. Naš je problem desetak divljaka koji konstantno šaraju po fasadama. Mislim da se zna i koji su i da bi se policija time morala pozabaviti", odgovorio je Burić.

 

No Dobra je i dalje ostao pri svom tražeći od gradske vlasti da pripazi kako koji direktor radi svoj posao te da nesposobne smijeni." Najlakše je podizati cijene i slati građanima uvećane račune. tako bi i moja baba znala voditi poduzeće", kazao je Dobra,a teško se oteti dojmu da je upravo mislio na Novicu Ljubičića.  

Iz kategorije: Vijesti