Datum objave: 26. Siječanj 2019

"Klik za bolju Hrvatsku":Tonino Picula i dalje promiče i popularizira Hrvatsku i EU

Diana Ferić
Diana Ferić

Ured europskog zastupnika Tonina Picule organizirao je treću izložbu fotografija „Klik za bolju Hrvatsku“ u zagrebačkoj galeriji Laval Nugent. Izložena je 21 pobjednička amaterska fotografija natjecatelja koji su se prijavili na treće izdanje kreativnog natječaja „Klik za bolju Hrvatsku“, na kojem su objektivom fotoaparata ili mobitela trebali uhvatiti Hrvatsku onakvom kakvu je vide i vole, sa situacijama i motivima koji govore da živimo u zanimljivoj zemlji, nakon pet i pol godina članstva u Europskoj uniji.
 

 „Hrvatska je u pet i pol godina članstva u Europskoj uniji doživjela velike promjene, društvene, ekonomske, političke i okolišne. Pobjednici ovogodišnjeg, trećeg kreativnog natječaja Klik za bolju Hrvatsku pokazali su da svi zajedno i dalje optimistično vjerujemo u našu zemlju i da smo je spremni mijenjati nabolje“, izjavio je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula prilikom sinoćnjeg otvorenja izložbe „Klik za bolju Hrvatsku vol. 3“.


Picula je, govoreći o Hrvatskoj u Europskoj uniji tijekom uvodnog obraćanja na otvorenju izložbe istaknuo kako je pred Hrvatskom u Europskoj uniji u sljedećem periodu više izazova, od kojih su najvažniji da Hrvatska preokrene negativan trend urušavanja demokratskih institucija i vladavine prava, kao i konačno povećanje apsorpcijskih kapaciteta za europske fondove.

Nakon prijava u prvoj polovici prosinca 2018., žiri na čelu s uglednim, nagrađivanim hrvatskim fotografom Sašom Ćetkovićem odabrao je od 74 prijavljena rada 32 finalista. Zatim su pratitelji facebook stranice hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule svojim glasovima odabrali 21 pobjednika natječaja.

U tjednu prije otvorenja izložbe, pobjednici natječaja otputovali su na četverodnevno putovanje u Strasbourg, gdje su se tijekom plenarne sjednice imali prilike dodatno upoznati s radom zastupnika Picule u Europskom parlamentu, ali i funkcioniranjem parlamenta i drugih institucija Europske unije.

Ovogodišnji „Klik za bolju Hrvatsku“ treći je koji je organizirao ured Tonina Picule, a kroz dosadašnja izdanja natječaja bilo je preko dvije stotine prijava, dok je ured organizirao tri studijska putovanja za ukupno više od 60 pobjednika natječaja.

Izložba, koja je postavljena u zagrebačkoj umjetničkoj galeriji „Laval Nugent“, moći će se pogledati do petka 1. veljače 2019., u vremenu od 15 do 19 sati.

 

Iz kategorije: Vijesti