Datum objave: 18. Siječanj 2019

Uhićen motorist koji je oborio pješaka i pobjegao, a to mu nije jedini prometni prekršaj

Uhićen motorist koji je oborio pješaka i pobjegao, a to mu nije jedini prometni prekršaj
Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je privela 24 - godišnjaka koji je prije dva dana, vozeći motor, udario pješaka na pješačkom prijelazu u Ulici kralja Zvonimira i pobjegao. Utvrdili su da je napravio i niz drugih prekršaja, i to ne prvi put u posljednje tri godine. Osumnjičili su ga za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanje pomoći.

 

"Utvrđeno je da je osumnjičeni je, 16. siječnja oko 17,23 sati u Šibeniku u Ulici kralja Zvonimira, prije stjecaja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Yamaha, kada se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz uslijed čega prednjim desnim dijelom motocikla nalijeće na 63-godišnjeg pješaka koji je stupio na obilježeni pješački prijelaz, a u trenutku nesreće se nalazio na sredini kolnika navedene ulice. Uslijed naleta pješak je odbačen na zapadnu prometnu traku ulice, dok se osumnjičeni s motociklom nastavlja nekontrolirano kretati. Potom je udario u uzdignuti ivičnjak s lijeve strane kolnika, nakon čega nastavlja s nekontroliranom vožnjom po nogostupu i udara u betonski zid. nakon toga je napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da prethodno nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga", kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

U ovoj prometnoj nesreći teške i po život opasne ozlijede je zadobio je 63-godišnji pješak, koji je nakon ukazane liječničke pomoć zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen. 
 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, posebno uzimajući u obzir činjenicu da se radi o višestrukom počinitelju kaznenih djela i prekršaja iz prometa u posljednjih tri godine.
 

Iz kategorije: Vijesti