Datum objave: 16. Siječanj 2019

ZLATKO DALIĆ U ŠIBENIKU: Dalićeva škola uzvišene pobjedničke skromnosti, poniznosti i domoljublja

Diana Ferić
Diana Ferić

Zlatko Dalić, izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske, tvorac jednog od najvećih sportskih uspjeha u povijesti Hrvatske, srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, nije večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku promovirao svoju knjigu "Rusija naših snova", nego se još jednom pokazao  vrijednosti vrline uzvišene pobjedničke skromnosti, poniznosti i domoljublja .

O knjizi koja govori o najvećem doprinosu hrvatskom nacionalnom biću nakon Domovinskog rata, kako su uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, opisali šibenski sportski velikani Ivica Tucak, iszbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, proslavljeni šibenski košarkaš i košarkaški trener Aleksandar Petrović i jednako slavni i zaslužni košarkaš Željko Jerkov, na večerašnjoj promociji tvorac tog uspjeha i njen autor Zlatko Dalićev bio je najskromniji i najponizniji gost. Osvajao je svojom nenametljivošću i jednostavnošću pa je šibenska publika o njemu govorila s dubokim poštovanjem naglašavajući da su Hrvatskoj takvi ljudi potrebni i da ih ima više ona ne bi bila u krizi i na začelju Europe, a mladost je ne bi napuštala.

Promociju knjige Zlatka Dalića "Rusija naših snova" organizirao je i vodio šibenski novinar Ivo Mikuličin, koji je osim Dalića, Tucka i Petrovića, kao goste na tom jedinstvenom događaju imao Dražena Antolića, novinar "Sportskih novosti" i šibenskog novinara Petra Mikuličina koji je predstavljen kao prvi novinar u povijesti Šibenika koji je bio službeno akreditiran kao izvjestitelj sa svjetskog prvenstva u nogometu.

U glazbenom dijelu programa nastupi su klapa "Skradinske" i ansambl "Bonaca", a nakon službenog dijela promocije Šibenčani, jednako djeca kao i odrasli, opkolili su Zlatka Dalića kako bi im potpisao knjigu i slikao se s njima. I u toj gužvi Zlatko Dalić je pokazao koliko je velik u svojoj skromnosti. Strpljivo, blago, susretljivo i s osmjehom na licu potpisivao je knjige i svakoga pitao za ime kako bi znao kome je posjećuje.

Šibenik je jedna od stanica na promidžbeno - dobrotvornoj turneji na kojoj Zlatko Dalić predstavlja knjigu o uspjehu, radu, odricanju, skromnosti i ljubavi prema Domovini. Sav prihod od njene prodaje namijenjen je Zakladi Vatreno srce za pomoć potrebitoj djeci.
 

Iz kategorije: Vijesti