Datum objave: 11. Siječanj 2019

Gradonačelnik Burić saslušao nezadovoljne Dolačane i uzeo u razmatranje povratak dizalice za brodove

Diana Ferić
Diana Ferić

Još se ne zna hoće li i kako biti vraćena dizalica za podizanje bordova u Docu, ali gradska vlast tu mogućnost ne odbacuje. Naprotiv, gradonačelnik Željko Burić obećao je predstavnicima nezadovoljnih Dolačana da će ispitati tu mogućnost, a od njih zatražio njih prijedlog korištenje tog prostora na kojem su se izvlačili brodovi. To je dogovoreno na sastanku na kojem su bili gradonačelnik Burić i Božena Dulibić i Ive Vukšić, kao predstavnici dijela stanovnika gradske četvrti Dolac. Božena Dulibić kaže kako su gradonačelniku uspjeli posredovati njihov pogled na korištenje prostora u Docu i način uređenja tog dijela grada,a da ja ne gradonačelniku da ostvari što je obećao.

 

„Za sada ne želim puno komentirati taj sastanak u javnosti. Ive Vukušić će gradskoj upravi poslati naš pisani prijedlog, a oni s Lučkom kapetanijom moraju pronaći zakonito rješenje kako izdati privremenu dozvolu za tu dizalicu. „Mi smo gradonačelniku ponovili da je dizalica za brodove naša nasušna potreba i da mora iznaći rješenje da se ona vrati te da želimo sudjelovati na sastancima o tomu. Imaju dobar primjer gradonačelnika Biograda koji je isti problem riješio tako što je zatražio od njihove županijske lučke uprave proširenje lučkog područja“, kazala nam je Božena Dulibić

 

Iz Ureda gradonačelnika potvrdili su uputili predstavnike mještana Doca da se pismom izjave prema Gradu izjasne o tomu kako bi se koristila ta lokacija za dizalicu za brodove, a u priopćenju su naglasak stavili na uređenje Doca:

 

„Usuglašen je zajednički interes Grada Šibenika i stanovnika Doca o uvođenju reda na prostoru navedene gradske četvrti. Gradonačelnik je, u tom smislu, istaknuo važnost projekta podizanja rive u Docu kao rješenja dugogodišnjeg problema Dolačana budući da se uslijed obilnijih kiša učestalo događaju plavljenja i poslovnih prostora i domova stanovnika Doca. G.Ive Vukšić i gđa Božena Dulibić gradonačelniku su iznijeli ideju korištenja navedene lokacije te je zaključeno da o istom iskažu interes putem pisma namjere“; priopćili su nam iz tog Ureda.

Pomak je već to što je gradonačelnik primio nezadovoljne Dolačane i uspostavio s njima izravni dijalog.

Iz kategorije: Vijesti