Datum objave: 09. Siječanj 2019

Policija uhitila razbojnika koji je opljačka dućan Djelo uz prijetnju pištoljem

Diana Ferić
Diana Ferić

Prodavaonicu Djela u Šibeniku, koja se nalazi nasuprot zgrade Suda opljačkao je 22 godišnjak kojeg je policija jučer uhitila,a osim što je pištoljem zaprijetio prodavačici pod prijetnjom je natjerao i 30 - godišnjeg poznanika da ga automobilom prebaci do mjesta pljačke.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 7. siječnja, s namjerom izvršenja razbojništva od 30-godišnjaka kojeg poznaje od ranije zatražio da ga svojim osobnim vozilom preveze s periferije do centra grada, što je 30-godišnjak i učinio, a osumnjičeni mu je tijekom vožnje oko 15.20 sati u više navrata vatrenim oružjem ozbiljno prijetio, što je oštećeni odmah prijavio policiji. Nadalje je utvrđeno kako je osumnjičeni oko 15.30 sati u Šibeniku u ulici Stjepana Radića ušao u trgovinu tvrtke sa sjedištem u Šibeniku i uz prijetnju istim vatrenim oružjem od 27-godišnje zaposlenice ukrao više tisuća kuna", stoji u priopćenju PU šibensko - kninske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog je pronađen i oduzet dio novca koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom, a pronađeno je i vatreno oružje kojim je ovo kazneno djelo počinjeno, a koje je osumnjičeni odbacio.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu predan u Pritvorsku policijsku jedinicu.

     

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: