Datum objave: 04. Siječanj 2019

Župan Pauk i Ivan Gulam imenovani u Odbor regija Europske unije

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak dvoje dužnosnika iz Šibensko - kninske županije i to župan Goran Pauk i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam imenovala je Vlada RH u Odbor regija Europske unije u mandatu koji traje do 2020. godine.

"Temeljem objedinjenoga prijedloga Hrvatske zajednice županija, Udruge općina u Republici Hrvatskoj i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, izmijenjena je Odluka o imenovanju članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije, u mandatnom razdoblju 2015.-2020. godine. Izmijenjenom odlukom razrješuje se dio dosadašnjih članova i zamjenika članova i to Predrag Štromar, Jelena Pavičić Vukičević, Snježana Bužinec, Viviana Benussi, Ivan Vučić, Tulio Demetlika i Josipa Rimac.Novim se članicama i članovima u Odbor regija Europske unije u navedenom mandatnom razdoblju imenuju Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i Ivan Gulam, općinski načelnik Općine Pirovac, a zamjenicom i zamjenicima članova imenuju se Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Anteo Milos, gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova i Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice"; priopćeno je sa zatvorenog dijela jučerašnje sjednice Vlade.

Ivan Gulam nije krio zadovoljstvo tim imenovanjem pa je na svom Facebook profilu napisao:

"Hvala Vlada Republike Hrvatske na imenovanju za člana hrvatske delagacije u European Committee of the Regions!
Tamo ću zajedno sa 350 europskih čelnika donositi mišljenja na sve EU zakone koji izravno utječu na JL(R)S.Hvala Udruga općina u Republici Hrvatskoj koja me predložila i Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) na potpori. U svojoj prvoj kampanji za načelnika spominjao sam da će se naš glas čuti i u Bruxellesu i to se sada i obistinilo. Vjerujem da ću i u tom važnom EU tijelu uspješno braniti interese svog mista i Hrvatske."
 

Iz kategorije: Vijesti