Datum objave: 14. Prosinac 2018

Proslava 60 godina od osnivanja sportskog društva Gimnazijalac:Župan Pauk i ekipa igrali protiv gimnazijalaca

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečano je danas proslavljeno 60 godina od osnivanja školskog sportskog društva „Gimnazijalac“ iz kojeg je kasnije izniklo niz šibenskih sportskih klubova.


Prigodnim riječima okupljene su pozdravili ravnatelj gimnazije Antun Vrančić Josip Paić i umirovljeni profesor tjelesnog odgoja i bivši predsjednik Društva Ivica Slipčević, koji se prisjetio najznačajnih uspjeha i članova „Gimnazijalca“, nakon čega se uzvanicima obratio i župan Pauk.

„Dugogodišnji rad i uspjeh ŠSD „Gimnazijalac“ dokazuje poznatu činjenicu, da su učenici šibenske gimnazije među najuspješnijima u čitavoj Republici Hrvatskoj. Ova ustanova dala je značajan broj intelektualaca, umjetnika i sportaša koji su svojim radom i stvaralaštvom obogatili i oplemenili ne samo javni život Šibenika i Županije već i šire“, kazao je župan i poželio da se uspješni rezultati nastave i u godinama koje dolaze.

Zahvalnice za odanost i doprinos Društvu dodjeljene su njegovim sadašnjim i bivšim članovima, ali i ravnateljima Gimnazije. Okupljeni su se prisjetili njezinih preminulih bivših ravnatelja prof. Ive Livakovića i Vlatka Sabionija. Zahvalnicu u ime obitelji Milivoja Petkovića, osnivača Društva primio je Ante – Mile Nakić koji se zahvalio u ime svih nagrađenih te obećao da će priznanje dostaviti obitelji Petković koja živi u Dubrovniku.

Nakon završetka službenog dijela svečanosti, u sportskoj dvorani, župan Pauk je zajedno sa bivšim članovima Društva odmjerio snage u nogometnoj utakmici sa sadašnjim gimnazijalcima.

 

 

Iz kategorije: Vijesti