Datum objave: 06. Prosinac 2018

SDP gradonačelniku:Ne maštajte o elevatorima i žičarama,riješite katastrofalni javni prijevoz

SDP gradonačelniku:Ne maštajte o elevatorima i žičarama,riješite katastrofalni javni prijevoz
Diana Ferić
Diana Ferić

- Htio sam se osvrnuti na jednu stvar od prošlog tjedna. Naime, nakon naše presice i ocjene o neradu cijele gradske firme Gradski parking bili smo svjedoci jednog, onako nevješto napisanog priopćenja iz kojeg smo, ako ništa drugi, dobili presjek svega onoga čime se ta gradska tvrtka bavi. S obzirom da je tamo direktor firme rekao i prozvao mene i sve SDP-ovce da ne dajemo konstruktivne prijedloge onda bih ga ja podsjetio da smo nekoliko takvih prijedloga uputili Gradskom parkingu kroz presice i Gradsko vijeće. Kako sam uvjeren da zbog silne količine posla ne stigne to sve skupa pratiti iako bi trebao, odlučili smo da ćemo mu svako toliko ponoviti neku od naših ideja za koju smatramo da isključivo ide na dobrobit građane, a ne nas ili bilo koje gradske firme – kazao je šef šibenskog SDP-a Tonči Restovič.

Restović je posjetio da je Joško Šupe na Gradskom vijeću prije nekoliko mjeseci predložio da se od listopada do travnja na užem području grada naplaćuje samo prvi sat parkiranja.

- Postigli bi ono što se pokušava postići godinama, a govorimo o famoznoj revitalizaciji gradske jezgre. Isto tako rasteretili bi proračune građanki i građana Šibenika, njihove džepove i poticali ih da dolaze u centar grada. Vidim da se zadnjih dana vode velike rasprave o svim radovima u gradskoj jezgri i njihovim negativnim posljedicama pa treba razmisliti o tome – kazao je Restović-

Restović se potom osvrnuo na dio priopćenja Gradskog parkinga u kojem stoji da SDP-ovci sada napadaju gradsku firmu koja je pred najvećom investicijom.

- Vidjeli smo opasku da smo se sada našli napadati gradsku firmu koja je pred najvećom investicijom u povijesti kada se gradi veliki broj parkirnih mjesta koji će riješiti problem parkiranja u staroj gradskoj jezgri. Ja bih ovdje podsjetio i naglasio da ne napadamo rješavanje parkiranja samo mislimo da se sa ovim to neće dogoditi. Mislimo da se gradnjom garaže i parkirnih mjesta neće riješiti problem parkirnih mjesta, već dapače, da će to rezultirati dodatnim prometnim problemima za naš grad kojih smo svi svjesni. Najveći problem su tih 60 milijuna kuna, mogu se našaliti da ćemo 257 parkirnih mjesta platiti 60 milijuna kuna ili da ćemo, ako oduzmemo uređenje glavnog gradskog trga, jedno parkirno mjesto platiti skoro 234 tisuće kuna i ne vidim da je to dobro rješenje – zaključio je Restović.

Šupe poručuje: Prestanite lagati i zavlačiti ruke u džepove građana

Na konferenciji za medije trebao je govoriti i šef županijskog SDP-a Tonči Restović, no kako je ostao bez glasa, novinarima je podijelio pisane materijale s naslovom 'Prestanite lagati i zavlačiti ruke u džepove građana' u kojima se osvrće na jučerašnju sjednicu Županijske skupštine i proziva aktualnu HDZ-ovu vlast.

- Jučerašnja sjednica Županijske skupštine još je jedan dokaz laži aktualne HDZ-ove vlasti. Na naše pitanje kada će u proračun uvrstiti sredstva za infrastrukturne projekte, odnosno studiju izvodljivosti brze ceste Šibenik-Knin, obnovu lokacijske dozvole za spoj zone Podi na autocestu i novac za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za čvor Rokići rekli ste na ne vladamo materijalom. Da vas podsjetimo da ste vi to obećali ministru još 2016. - poručio je Šupe županu.

Šupe se osvrnuo i na jučerašnju raspravu oko toga što susjedne županije privlače investicije u turizam koje se mjere u stotinama milijuna eura, dok su u Šibensko-kninskoj samo 7 milijuna.

- Da li ste se ikada zapitali zašto? Pogledajte kroz proračun koliko izdvajate za program Razvoja turizma, a koliko susjedi. Mi 400 tisuća kuna, a susjedi milijune kuna. Ipak je osobna promidžba i informiranje bitnija stavka. Cijela oporba vidi gdje je problem jedino vi ne, molimo vas za dobrobit svih građana ove županije da se ostavite putovanja, maštanja o elevatorima, žičarama i da se spustite na zemlju jer bi onda vidjeli da radi vaših neispunjenih obećanja i nečinjenja dovodite u opasnost živote ljudi tjerajući ih da se voze autobusima koji su poput tempirane bombe ili pak brodovima koji su poput ukletog Holandeza. Dodajte još jednu svijeću na adventski vijenac i zapalite je jer su doslovno minute dijelile djecu od katastrofe u autobusu gradskog javnog prijevoza kojeg ste prije 7 godina obećali reorganizirati i modernizirati- poručio je Šupe HDZ-ovcima.

Šupe je poručio da se uzima bolesnim, odnosno dijabetičarima, s obzirom da je SDP-ova Anita Jakšić jučer na Županijskoj skupštini usmeno predložila amandman kojim bi se Udruzi oboljelih od dijabetesa s 200 tisuća kuna kompenzirao godišnji trošak po oboljelom od 3.000 kuna nametnut od države, no kako nije dala pisani prijedlog o tome se nije moglo glasovati,

- Uzimate bolesnima, vjerojatno ćete uzeti i iznajmljivačima, a mogli bi i svim građanima. S jedne strane veseli najava investicije stoljeća kojom će 98 posto korisnika biti spojeno na sustav odvodnje i dobiti tekuću vodu, ali s druge strane brine nas za 84 milijuna kuna probijen ugovor od čega će dio razlike podmiriti Vodovod. Znači li to da nas čeka novo poskupljenje vode? – pita se Šupe za kraj, prenosimo s portala ŠibenikIN.

 

FOTO:ŠibenikIN

Iz kategorije: Vijesti