Datum objave: 20. Studeni 2018

Mladi šibenski inovator Mario Ljubičić pobrao nagrade za svoj inovativni električni automobil

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi šibenski inovator Mario Ljubičić, star samo 21 godinu osvojio je za svoj električnu automobil priznanje INOVA - BUDI UZOR, u kategoriji vozila,  za najbolje promoviranu inovaciju te posebnu nagradu delegacije Ruske Federacije na međunarodnoj izložbi inovacija koja se održala u Zagrebu u konkurenciji 640 inovatora iz 26 zemalja svijeta. Nastupio je uz potporu šibenskog Društva inovatora Faust Vrančić.

 

Mario  živi u Runovićima kod Imotskog, ali je član Društva inovatora Faust Vrančić.  Poveznica sa Šibenikom je njegov brat Ante Ljubičić koji igra u HNK Šibenik. Naravno i to što je član našeg društva. Studira elektrotehniku na fakultetu u Dubrovniku.

 

Posebnost inovacije i inovatora Maria Ljubičića je u tome što je ovaj 21-godišnji mladić potpuno sam, uz uporabu samo priručnih alata, izradio kompletni električni automobil kojeg je nazvao EM-Mobile. EM-Mobile ostvaruje brzinu do 70 km/h uz autonomiju kretanja 20 km s jednim punjenjem baterija. Riječ je o električnom automobilu s djelomičnim samonadopunjavanjem baterija.



Štand Društva inovatora Faust Vrančić na kojem je naš Mario Ljubičić izložio svoj elektromobil bio je vrlo atraktivan i sigurno najposjećeniji na cijeloj izložbi,a posjetio ga je i premijer Andrej Plenković.


„Društvo inovatora Faust Vrančić i dalje će podržavati Maria u ostvarivanju njegovog sna, kao što već 20 godina podržava i prati inovatore koji se obrate za potporu. U to ime u naše redove dobrodošli su i novi pojedinci ili firme koji razvijaju inovativne projekte“, ističe Josip Papak, tajnik tog društva.
 

Iz kategorije: Vijesti