Datum objave: 13. Studeni 2018

Virtualni ženski poduzetnički centar umrežava i osnažuje od danas i žene na šibenskom području

Diana Ferić
Diana Ferić

Novo u nizu besplatni predavanja i susreta koje pod nazivom „Što žena želi“ diljem Hrvatske organizira Virtualni ženski poduzetnički centar bit će održano danas u Gradskoj vijećnici u Šibeniku s početkom u 18 sati.

 

Cilj je ojačati suradnju i međusobno uvažavanja među ženama te rasvijetliti današnji položaj žene u hrvatskom društvu i utvrdili načini za smanjenje ili još bolje dokidanje diskriminacije i sve to uz učinkovitu suradnju s muškarcima.


Ova besplatna predavanja i networking donose zanimljive sadržaje i praktične primjere kako žene mogu unaprijediti položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi integritet sukladno vremenu i okružju u kojem živimo.
“U posljednje tri godine održali smo više od 800 edukacija koje je pohađalo više od 1 200 sudionica i sudionika diljem Hrvatske na temu kompetencija u poduzetništvu. Kroz njih smo uočili da čak jedna četvrtina žena koje žele biti poduzetnicama ima veliku dozu straha i manjak samopouzdanja, uvjetovan i često izostankom same potpore u obitelji, posebice kod bračnog partnera. Stoga nam je želja ovim ženskim druženjima i predavanjima diljem Lijepe naše do konca ove godine nagnati žene da se uhvate u koštac s temeljnim problemima njihove zapostavljenosti u mnogim sferama moći odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koji često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva”, kaže Sanela Dropulić,inicijatorica ovog projekta, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.
 

Iz kategorije: Vijesti