Datum objave: 29. Listopad 2018

Maloljetniku koji je motorom oborio staricu kod nove pošte i pobjegao to nije prvi prekršaj

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je priopćila detalje o pronalaženju maloljetnog vozača mopeda koji je u petak, 26. listopada u Ulici Vladimira Nazora u Šibeniku, kod stare pošte, motorom oborio na pješačkom prijelazu 89 - godišnju pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće, no to mu nije jedini prekršaj. Uz to je vozio neregistrirani i neosiguran moped, nije imao zaštitnu kacigu ,a to mi nisu ni prvi prometni prekršaji.

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je da je prometnu nesreću skrivio maloljetni vozač, koji je evidentiran kao recidivista prometnih prekršaja i koji je uz Optužni prijedlog priveden Prekršajnom sudu u Šibeniku
Do prometne nesreće je došlo kada se, u to vrijeme, nepoznati vozač, bez zaštitne kacige na glavi upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom Piaggio Typhoon, koji je odjavljen dana 12.09.2014.g, pješačkom prijelazu mopedom nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na kolnik. Uslijed toga na obilježenom pješačkom prijelazu mopedom nalijeće na pješakinju, koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Od sudara pješakinja pada na kolnik, pri čemu i vozač skupa s mopedom pada kolnik, gdje se i zaustavlja“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko – kninske.

Nakon prometne nesreće je pobjegao. Ubrzo je pronađen moped u Ulici Obala hrvatske mornarice, kod ulaza u parkiralište na gatu Krka. Na mopedu su bile očevidne radnje, nakon čega je prevezen u krug Policijske uprave.


           

Iz kategorije: Vijesti