Datum objave: 28. Listopad 2018

Nakon kratke bolesti umro Gordan Baraka, poslovni čovjek i nekadašnji župan Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

„Adio kapetane“, riječi s kojima se na društvenim mrežama prijatelji i dobri poznanici opraštaju od Gordan Baraka, nekadašnjeg župana Šibensko – kninske županije, poduzetnika i kapetana duge plovidbe.

Preminuo je jutros u 71. godini u 6 sati u Zagrebu gdje je bio operiran nakon što je prije nekoliko dana, upravo na radnom mjestu, u sjedištu svoje tvrtke za edukaciju pomoraca „Libar“ doživio moždani udar.
Gordan Baraka je dugo bio kapetan duge plovidbe, a nakon toga se kao poduzetnik posvetio edukaciji pomoraca otvorivši učilište Libar koje je imalo svoje podružnice u nekoliko gradova na Jadranu.

Bio je i društveno angažiran kao predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Šibensko – kninske županije , a bio je i politički angažiran u HDZ –u pa je 2000. godine izabran i za šibensko – kninskog župana. Tu je funkciju, zbog unutarstranačkih sukoba morao napustiti 2002. godine kada je smijenjen.

Posljednjih godina povukao se iz političkog života i uglavnom posvetio poslu, a utemeljio je i obiteljski OPG u Prižbi na kojoj je uzgajao vinograd i, zajedno sa sinom, proizvodi vrlo kvalitetno i nagrađivano vino. Bio je privržen svojoj obitelji: supruzi, njihovo troje djece, unucima...


Bio je predsjednik Košarkaškog kluba ‘Šibenka’ u vrijeme kad su izborili sudjelovanje u regionalnoj ligi. U zadnje vrijeme obnašao je funkciju predsjednika Omladinskog košarkaškog kluba ‘Dražen Petrović’,a bio je i predsjednik Udruge pomorskih kapetana Šibensko – kninske županije i aktivan član šibenskog Rotary kluba.
 

Iz kategorije: Vijesti