Datum objave: 25. Listopad 2018

Grad Šibenik i Ardura nude besplatne edukacije za četrdesetero dugo nezaposlenih osoba u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik, u partnerstvu sa udrugom Ardura iz Šibenika, provodi projekt "Zajedno u bolje sutra" koji je namijenjen stručnom osposobljavanju dugotrajno nezaposlenih osoba. To se odnosi na one koji su nezaposleni najmanje šest mjeseci, a stari su do 29 godina, a oni koji su stariji od 30 godina moraju biti najmanje godinu dana bez posla.
Osposobit će ih za razvoj mobilnih aplikacija(Android), WEB dizajn, CAD specijalistu, CNC operatera te programiranje u JAVA programskom jeziku.

Također, u sklopu provedbe projekta, zajedno s programima osposobljavanja, održavat će se 12 radionica kroz koje će ciljana skupina osnažiti meke vještine, razviti kreativnost, podići razinu samopoštovanja, povećati komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenosti.

Svi zainteresirani trebaju ispunjavati sljedeće uvjete: prilikom ulaska u projektne aktivnosti mladi do 29 godina života trebaju biti kontinuirano nezaposleni iznad 6 mjeseci, dok osobe starije od 30 godina trebaju biti nezaposlene više od 12 mjeseci.

Projekt „Zajedno u bolje sutra“ financira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a cilj projekta je povećati stručna znanja i osnažiti meke vještine dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno kako bi lakše pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora.

Molimo sve zainteresirane da se jave na e -mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 095/567-5316.

  

Iz kategorije: Vijesti