Datum objave: 08. Listopad 2018

Zlostavljanje životinja:Dva nemoćna psića žive kod Banja, zatvorena, u neprimjerenim uvjetima

Diana Ferić
Diana Ferić

Zlostavljanje i mučenje životinja je i kada ih držite u neprimjerenim uvjetima, a ne samo kada prema njima primjenjujete fizičku silu. Slučaj takvo zlostavljanja pronašli smo na području bivšeg TEF-a u Šibeniku, u blizini plaže Banj. Dva mala nesretna psića zatvorena na malom prostoru ograđenom žicom u kojem je improvizirana kućica napravljena od kartona. Tuga na njihovim licima itekako je izražajna, a od nemoći niti ne laju.

Možda i na ovo reagiraju momci iz Levijatana koji odsad čuvaju bespomoćne po Dalmaciji.
„U trenutku dok ovo čitate, u ruralnim krajevima Dalmatinske zagore barem deset pasa dijeli mučnu sudbinu nalik onoj psa Stipe-Bona iz Otišića. Podatke ne iznosimo olako, ne, njih nam podastiru ljudi iz Fondacije "Pokreta Levijatan", koji se na dosad neviđeni, progresivniji način bore protiv zlostavljača životinja“, kažu oni, kako prenosi Slobodna Dalmacija

U žižu javnosti su došli u ovom mučnom slučaju i na sebe usput privukli kritike nekih od domaćih zaštitara. Ustoličili su se Beogradu prije tri godine, a nedavno su postali jači za 46 naših volontera, od toga njih pet iz Dalmacije, koji će uskoro imati punopravno hrvatsko "Levijatan" predstavništvo.
U akcije spašavanja odlaze uglavnom muškarci, a članovima postaju oni koji su u svojim mjestima, na ulicama, stekli poštovanje okoline.
 

Iz kategorije: Vijesti