Datum objave: 11. Rujan 2018

Policija uhitila dvije džeparošice koji su turistima u NP Krka ukrale oko 10 000 eura

Policija uhitila dvije džeparošice koji su turistima u NP Krka ukrale oko 10 000 eura
Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je uhitila dvije 43 – godišnjakinje, od kojih je jedna strankinja s privremenim boravkom u Hrvatsko koje su od 1. do 5. rujna počinile 18 kaznenih dijela đžeparenja u NP Krka, kako su priopćili na današnjoj konferenciji za novinare. Otkrili su ih dok su pojačano kontrolirali područje tog nacionalnog parka zbog brojnih prijava krađa,a prema onomu što je policija utvrdila krađu su pomno isplanirale.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene između 1. i 5. rujna na prostoru Nacionalnog parka Krka počinile ukupno 18 kaznenih djela „džepnih“ sve na štetu stranih državljana i to njemačkih, američkih, mađarskih, japanskih, poljskih, britanskih švicarskih, austrijskih čeških i talijanskih državljana. Koristile su ili su same izazivale gužvu ili su predmete krale iz ruksaka koje su posjetitelji odložili dok su se kupali u Krki.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene, s ciljem vršenja ovih kaznenih djela, unajmile apartman na području grada Zadra u koji su se iz Zagreba dovezle osobnim automobilom unajmljenim u Rent a car poslovnici na području Zagreba. Svakodnevno su i to od 1. do 6.rujna odnosno do trenutka kada su ih policijski službenici otkrili tim osobnim automobilom dolazile na područje Nacionalnog parka Krka radi krađe nakon čega bi se vraćale u apartman i pohranjivale otuđene predmete“, kazao je Ivica Kostanoić, načelnik PU šibensko – kninske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u unajmljenom apartmanu je pronađen veći dio ukradenih predmeta i to tri mobilna telefona, jedan tablet te veća količina novca u domaćoj i različitim stranim valutama -7148 eura, 44 000 jena, 2780 kineskih juana, 373 američka dolara, 350 australskih dolara, 440 hongkongških dolara, 13 600 čeških kruna, 4 253 kune i dr. valuta u manjem iznosu – ukupno oko 10 000 eura.

Na području Nacionalnog parka „Krka“ policija je pronašla i veći broj ukradenih i kasnije odbačenih ili sakrivenih novčanika.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičene su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko – kninske.


 

Iz kategorije: Vijesti