Datum objave: 27. Kolovoz 2018

Najhladnije more na Jadransku danas je na šibenskom području,21 stupanj celzijev

Diana Ferić
Diana Ferić

Najhladniji u ovom stoljeću u kolovozu bio je jučerašnji dan, 26. kolovoz kada se temperatura u nekim gradovima u Hrvatskoj, poput Zagreba spustila i za 16 stupnjeva. Bura koja puše od jučer na Jadranku je ohladila more tako da je u Šibeniku njegova temperatura jutros 21 stupanj celzijev.

Jesenski ugođaj , kažu meteorolozi, neće dugo potrajati. Već danas slijedi razvedravanje, a zatim i većinom sunčano vrijeme. Iako će dnevna temperatura sredinom tjedna porasti ponegdje i do 30 °C, valja računati na jutarnju svježinu, osobito do srijede na kopnu, gdje će mnogima dobro doći i dugi rukavi. Na Jadranu još u ponedjeljak relativno vjetrovito pa ponovno mirnije... Ljetu još nije kraj, ali je velikoj vrućini i sparini, piše HRT.

Danas razvedravanje, slabljenje bure

U Slavoniji, Baranji i Srijemu kiša će do jutra uglavnom prestati, ali će se danju zadržati umjereno do pretežno oblačno. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni vjetar i temperatura danju porasti na malo iznad 20 °C.

Poslijepodnevne vrijednosti podjednake onima na istoku bit će i u središnjoj Hrvatskoj. No, jutarnje će biti osjetno niže zbog slabljenja vjetra i razvedravanje tijekom noći. Ujutro ponegdje može biti i magle, a temperatura samo oko 11 °C.

 

U noći će se razvedriti i u gorskoj Hrvatskoj, te osobito na sjevernom Jadranu, gdje će biti sunčano, uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima. Po gorskim kotlinama gorske ujutro mjestimice magla, ali i prilično svježe, s temperaturom i nižom od 10 °C. Danju na sjevernom Jadranu oko 25 °C.

 

Iz kategorije: Vijesti