Datum objave: 08. Kolovoz 2018

Norvežani žele primijeniti iskustva razvoja primoštenskog turizma posljednjih godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Način na koji se razvija turizam u Primoštenu uzoran je predstavnicima vlasti norveškog okruga Vestfold pa žele uspostaviti suradnju s Općinom Primošten i posjetiti ju kako bi u Norvešku prenijeli neka primoštenska iskustva. O tomu je načelnika Općine Primošten Stipu Petrinu e mailom obavijestio Kåre Pettersen, potpredsjednik tog turističkog okruga koji se nalazi na zapadnoj obali Norveške.

 

 

"Ja predstavljam skupinu od 10 političara iz našeg okruga koji bi došli u Primošten u rujnu i željeli bismo se s Vama sastati. Primošten je u nekim norveškim novinama predstavljen kao jedna od 5 turističkih destinacija koje bi trebalo posjetiti. Čini nam se da se kod vas događaju pozitivne stvari vezane za turizam i zanima nas s tim se pobliže upoznati“, stoji u tom e mailu.

 

 

Stipe Petrina je pomalo iznenađen tom inicijativom jer s tim ljudima i tim okrugom nije bio u kontaktu, no objeručke to prihvaća.

„To je u svakom slučaju priznanje za to što u turizmu radimo. Mislim da su toj dobroj promidžbi Primoštena u norveškim novinama pridonijeli i ljudi u Norveškoj koji su u Primoštenu kupili kuće i koji tu borave. Žao mi je jedino što to što prepoznaju stranci ne prepoznaje vlast kod nas pa od 2009. godine nismo dobili nijednu turističku nagradu“, ističe Petrina podsjećajući da je on 2011. godine dobio prestižnu međunarodnu turističku nagradu „Premi per il turismo alla carriera“.

Oblast Vestfold je orijentirana na nautički turizam, a nalazi se i u mreži europskih gradova koji pružaju gostoprimstvo umjetnicima iz svijeta koji su prognani iz svojih sredina.
 

Iz kategorije: Vijesti