Datum objave: 08. Kolovoz 2018

Nije fer ni prema Šibeniku ni prema publici:HTV odbio izravno prenositi Večeri dalmatinske šansone

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska televizija odbila je, nakon 19 godina, izravno prenositi drugu Večer dalmatinske šansona u Šibeniku, večer novih skladbi tako da je pukla suradnja između te javne televizijske kuće i Udruge Šibenik koncert koja organizira taj prestižni festival. Obje večeri ove godine će izravno prenositi CMC televizija. Jednogodišnji ekskluzivni ugovor za to su danas u novom šibenskom hotelu Bellevue, već prozvanom zlatni hotel zbog posebne boje fasade, potpisali Branko Viljac, direktor te udruge i Nikolina Mazalina, rođena Šibenčanka sa zagrebačkog adresom, kreativna direktorica Croatia recordsa i CMC festivala.

„Hrvatska televizija se nije fer ni moralno ponijela. Vrlo šturo su nam javili kako neće više prenositi Večer novih skladbi s našeg festivala već su nam ponudili da samo snimaju obje večeri. Mi na to nismo pristali jer smatramo da smo prestižan festival koji pripada prvoj ligi i ne želimo prihvatiti da nas se drukčije tretira. Mi smo imali 17 nominacija za Porina i dobili smo Porina pet puta . No, HTV-u to očito nije važno i nisu o tomu željeli dodatno raspravljati. Nije pomoglo ni političko lobiranje ni bilo što drugo. Obrazložili su nam da za takav festival više nemaju interesa i da izravno prenose festivale s dugom tradicijom poput splitskog, požeškog ili krapinskog festivala“, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen program ovogodišnjih, 21. Večeri šansone Branko Viljac , razočaran takvim odnosom HTV –a.

To jest gubitak za Šibenik i taj festival, ali možda će više zbog toga na ugledu izgubiti HTV.
„CMC je gledana televizija koju prate ljudi svih godina, specijalizirana za glazbu i svi koji žele moći će na njoj gledati izravno obje Večeri dalmatinske šansone. Slažem se s Brankom da je naš festival prva liga i da ne bi trebalo pristajati na kompromise“, kazao je Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenik koji je kazao kako taj šibenski festival uživa veliku potporu Grada u svakom pogledu“.

Nikolina Mazalina je istaknula kako Croatia records i Večeri šansone već godinama surađuju na izdavanju festivalskih nosača zvuka te da vjeruje kako će i organizatori i CMC, koji je za takav zalogaj spreman, napraviti sve da ti izravni prijenosi dobro prođu i da budu gledani.
 

Iz kategorije: Vijesti