Datum objave: 20. Srpanj 2018

Čelnici Šibenika i Županije primili Duju Ćaletu Cara u Gradskoj vijećnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Prijam hrvatskog nogometnog reprezentativca i viceprvaka svijeta Duju Ćaletu-Cara organiziran je danas poslijepodne u Gradskoj vijećnici u Šibeniku.

Uz Šibenčane koji su se okupili pozdraviti Ćaletu-Cara i članove Dujine obitelji, službene čestitke uputili su mu gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk te nekadašnji Dujin trener iz HNK Šibenik Mile Petković kao i mnogi drugi sportski djelatnici. Bila je tu i njetova obitelj koja ga je  željno iščekivala,  a Dujinoj majki Nevenki ovo je bio prvi susret sa sinom nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

"Očekujemo ga željno, jedva ga čekamo vidjeti. Muž je bio na utakmici u Rusiji, a meni će ovo biti prvi susret s Dujom nakon Rusije. Mi kao roditelji znamo što smo prošli, a bili smo podrška njegovoj volji. Njegove pobjede predstavljaju nam veliko zadovoljstvo i sreću, a kad je igrao protiv Islanda jako smo se veselili i to je jedan veliki uspjeh. Duje je isti kakav je bio i prije. Jako pozitivan i nadamo se da je pred njim još puno velikih stvari", kazala je novinarima  Dujina majka Nevenka.

 

Njegova djevojka Adriana  Đurđević, zbog koje je nakon dočeka u Zagrebu najprije otišao u Dubrovnik, nije se niti danas odvajala od svog dragog. Na službeni doček u Šibenik stigla  je modno usklađena sa svojim dečkom. Oboje su imali traperice, ona uske i visokog struka, te crne službene dresove naše reprezentacije, s Dujinim brojem 15.

„Čestitam Duji i cijeloj Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na nemjerljivom sportskom uspjehu kojeg su ostvarili u Rusiji. Hvala vam i na emocijama koje ste probudili u nama, hvala vam što ste Hrvatsku pronijeli u svijet. Duje je pokazao da se samo radom, trudom i ambicijama može postići uspjeh što je sjajan poticaj svoj djeci i budućim nogometnim nadama koji u ovim trenucima stasaju na travnjacima diljem naše zemlje. Duje, moj naklon do poda.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Duji Ćaleti-Caru čestitali su i Goran Pauk, šibensko-kninski župan koji je i sam bio profesionalni nogometaš u HNK Šibenik te Mile Petković koji je trenirao Duju u počecima njegove seniorske karijere.

U konačnici se okupljenima obratio i Duje Ćaleta-Car zahvalivši svima na dolasku i podršci, a posebice svom treneru Mili Petkoviću koji mu je puno pomogao na početku karijere.

„Puno hvala i svim ljudima u HNK Šibenik koji su mi omogućili da se nogometno razvijam od malih nogu. Sa sedam godina sam došao u Šibenik, presretan sam što sam dio ovog kluba i što sam vas sve mogao barem malo razveseliti.“, istaknuo je viceprvak svijeta Duje Ćaleta Car.

Fešta dobrodošlice za hrvatskog nogometnog reprezentativca nastavlja se večeras u Dujinim rodnim Bilicama na igralištu Stubalj i nesumnjivo će trajati do dugo u noć.
 

Iz kategorije: Vijesti