Datum objave: 12. Srpanj 2018

Nestala je prepotencija:Ovako danas izgledaju naslovnice novina u Engleskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

"VRAĆAMO se kući, ali uzdignute glave", poruka je s naslovnice britanskog lista The Times, koja oslikava atmosferu na Otoku nakon poraza u polufinalu SP-a.

Hrvatska je pobjedom osigurala svoje mjesto u finalu i u nogometnoj povijesti, a Englezi idu u borbu za treće mjesto. Još se ne vraćaju kući, kao što im poručuju jutros u novinama, jer riječ je o simbolici i odgovoru na slogan It's coming home, pod kojim su se Englezi borili da vrate naslov prvaka kući, nakon duže od pola stoljeća. Zaustavila ih je Hrvatska, prenosimo s portala Index.hr.

"Hrvatska nam je slomila srce, vraćamo se kući. Kraj puta u polufinalu", piše Daily mail na naslovnici, uz dugu poruku Garethu Southgateu i igračima:

"Učinili ste nas ponosnima, učinili ste da vjerujemo i da budemo nasmijani. Svaki od vas je naš heroj. Ovaj put ostali smo bez trofeja, ali na ovakvu igru mogli bismo se naviknuti, svaki Englez bi to mogao. Sinoć i jutros proživljavali smo muku, ali... Gareth Southgate, kapa dolje"

Čarobni Modrić: Alan Shearer proglasio ga igračem utakmice

Englezi su puni samopouzdanja krenuli u susret s Hrvatskom, zabili su i prvi pogodak, ali u drugom dijelu nestali su s terena. Krivac za to bila je neumorna Hrvatska.

"Modrić je bio čaroban i odveo je Englezu u ponor. Hrvatski maestro očaravajućim plesom slomio je engleska srca. Uoči utakmice navijači Engleske šalili su se na društvenim mrežama na račun Modrića i Rakitića, no oni su vrlo brzo pokazali svoju snagu. Baš kao što je kazao Andres Iniesta, riječ je o najkompletnijim veznjacima na svijetu", piše Daily Mail.

"Kraj sna, Engleska se vraća kući", stoji na naslovnici Guardiana, uz fotografiju Southgatea u zagrljaju s Walkerom.

Englezi su ponosni na igru koju je prikazala Southgateova reprezentacija.

"Čekat ćemo još barem četiri godine, ali ovakav nogomet svaki Englez želi gledati", navodi se u tekstu Daily Maila.

Iz kategorije: Vijesti