Datum objave: 30. Lipanj 2018

Četvero SDP - ovaca javno napali Šupu zbog potpisivanja peticije za smjenu Davora Bernardića

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je objavljeno da je Joško Šupe, novi predsjednik Županijske organizacije SDP –a Šibensko – kninske županije potpisao peticiju za smjenjivanje predsjednika stranke Davora Bernardića, četvero članova te županijske organizacije , među kojima je i Igor Meić, koji je na unutarstranačkim izborima bio Šupin protukandidat, poslali su priopćenje za javnost u kojem optužuju Šupu da je potpisivanjem te peticije unosi razdor u županijski SDP i iznose svoje neslaganje s rušenjem Bernardića. Zanimljivo je da taj problem nisu pokušali riješiti unutar županijske organizacije nego su se odmah obratili javnosti.

 

Osim Igora Meića priopćenje su potpisali još i aktualna potpredsjednica županijskog SDP-a Jelena Matulović Ćaleta te aktualni članovi županijskog predsjedništva Damir Vučak i Matija Meić.

 

"Ako vam je glavno predizborno obećanje na unutarstranačkim izborima okupljanje, konsolidacija stranke i zajedništvo, onda vam prvi potez ne može biti u smjeru produbljivanja podjela u stranci. Potpisivanje nekakve peticije za smjenu Predsjednika SDP-a i medijski pritisak na njega, čemu se pridružio kolega Joško Šupe, je upravo to – daljnje podjele.Postoje legalne i legitimne procedure za izglasavanje nepovjerenja Predsjedniku SDP-a utvrđene Statutom. Kada to radite na ovakav neozbiljan i nasilan način to se zove puč ili sabotaža. Nezadovoljni kolege se pozivaju na rejting, a sami su utjecali na stagnaciju stvaranjem raskola u stranci. Prozivaju vodstvo za klijentelizam, a to što rade je klijentelistički. Žele spasiti SDP, a uništavaju ga“, piše u njihovom priopćenju.

Brane Bernardića tvrdeći da još nisu vidjeli niti jedu njegovu kardinalnu grešku.

 

Joško Šupe nam je danas nam je izjavio kako je točno da je potpisao Peticiju, ali samo u svoje ime, a na razini Županijske organizacije o tome će se očitovati 12. srpnja.

 

„Ja sam posebno naglasio da sam peticiju potpisao samo u svoje ime zato mi nisu jasna ta prozivanja. To shvaćam ka atak na sebe, kao da mene idu rušiti jer Predsjedništvo Županijske organizacije će imati priliku reći svoj stav i to će onda biti stav naše organizacije. Smatram da svaki član stranke ima pravo na svoje mišljenje i da ga može slobodno iznositi, a red bi bio da to u prvom redu napravi unutar stranke, poštujući stranačku proceduru, a ne da odmah izlazi s priopćenjem za javnost“, ističe Šupe.
 

Iz kategorije: Vijesti