Datum objave: 20. Lipanj 2018

Gradonačelnik Burić na Aktualnom satu:Ne znam jesam li najbogatiji gradonačelnik, a ionako je sve ženino!

Diana Ferić
Diana Ferić

Puno je tema i dilema istaknuto na aktualnom satu na jutrošnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika, a došlo se i do nekih nepoznatih saznanja.

 

 

Tako je vijećnik HSS –a Milorad Mišković Kasper negodovao zbog toga što gradska vlast ne mari na njegov zahtjev da se uredi normalan prolaz naselju Jurasi koji on ponavlja već 12 godina, a s druge strane se odmah reagiralo na zahtjev za postavljanje horizontalne signalizacije u Varoši.

 

„Ako Grad nema novaca onda kažite. ja sam gradonačelniče Burić jako ponosan na vas jer ste, kako čitam, najbogatiji među gradonačelnicima hrvatskih gradova pa vas, ako je to istina pozivam da vi i ja financiramo uređenje tog prilaza“, provocirao je vijećnik Mišković gradonačelnika, ali on se nije zbunio.
„Ne znam odakle taj podatak da sam najbogatiji, ali znam da je moja imovina transparentna i uredno prijavljena. Osim toga, to ništa nije moje nego moje supruge“, odgovorio je Burić, a pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove je Miro Lucić je najavio da se radi na uređenju tog prilaza.
SDP –ob Joško Šupe je predložio da s e osnuje posebni gradski fonda za pomoć kod lječenja teško bolesne djece i drugih Šibenčana.

„Svjedoci smo teške životne sudbine naše sugrađanke i materijalnih neprilika s kojima se bori ta obitelj. Često se hvalimo kako smo grad koji vodi računa o socijali, pa je moje pitanje odnosno prijedlog da gradska uprava u okviru proračuna napravi poziciju kojom bi Grad pomagao takvim slučajevima.“, predložio je.

 

Gradonačelnik Željko Burić prijedlog Joška Šupe ocijenio je izvrsnim, dodajući kako će vrlo rado prihvatiti tu inicijativu, ali da treba utvrditi jasne kriterije.
Vijećnica s Nezavisne liste Stipe Petrine Iris Ukić Kotarac negodovala je zbog toga što Grad Šibenik ničim nije obilježio ove godine rođendan Ive Brešana što smatra sramotnim i uvredom za sve građane koji do njega drže.

 

Tvrtka Obonjan Rivijera još nije podmirila obveze prema Gradu Šibeniku iako je rok za plaćanje potraživanja istekao 1. lipnja. Naime, do tog roka koncesionar je trebao Gradu uplatiti 3,5 milijuna kuna za kredit od 20 milijuna kuna koji je podigao bivši koncesionar. To s e doznalo nakon što je HDZ –ov vijećnik Branimir Zmijanović što se zbiva s Obonjanom i je li Grad naplatio svoja potraživanja.

 

Branko Kronja iz ŠGF –a primijetio je kako je sramota to što je park šuma Šubićevac neuredna i zarasla u travu, a gradonačelnik Željko Burić je odgovorio kako je i on zbog toga nesretan ,a li da tim prostorom upravlja Županijska JU za zaštićene dijelove prirode, a trošenje novca na tuđu imovinu je zakonom kažnjivo.

 

Vijećnik MOST-a Ivo Glavaš primijetio je da se najvažnije točke svake sjednice nalaze na kraju kada se izmore i vijećnici i novinari.
Pitao je zašto Gradski parking koji dobro posluje na teret građana koji plaćaju parkirne karte, kada ima toliko novaca da daje izdašne donacije, ne snizi cijene parkiranja.“ Z 2014. godini te su donacije iznosile 130 000 kuna, da bi se godinu kasnije popele na pola milijuna kuna koliko iznose i danas. Pitam se zašto Gradski parking , umjesto da isisava zadnje kune građanima i preusmjerava ih u sumnjive donacije ne dopusti besplatan parking gostima naših ugostitelja i iznajmljivača . Gdje će parkirati stanovnici Varoša nakon što se tamošnje ulice pretvore u parking. Znači li to i da će stanovnici Vidika uskoro plaćati parking kako bi Gradski parking i dalje bio glavni gradski donator“, upitao je gradonačelnika.

 

 

On je ustvrdio da mu je drago što ta gradska tvrtka pomaže sport, kulturu i udruge. „Toga je vjerujte bilo i prije samo što je sada sve transparentno“, odgovorio je i najavio da će i Grad povećati donacije za sportske klubove i važne kulturne udruge i društva poput Kola i Šibenske narodne glazbe.

  

Iz kategorije: Vijesti