Datum objave: 16. Lipanj 2018

Večeras se otvara 58. MDF s predstavom "Jaje":Generalna proba oduševila publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstava „Jaje“ u izvedbi dramskog studija Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca otvorit će večeras 58. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. na otvorenju će biti i njegova pokroviteljica predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja će MDF-u uručiti Povelju Republike Hrvatske za njegov kontinuirani rad koji nije bio prekinut ni u Domovinskom ratu kada su pod granatama i općom opasnosti održavane predstave, najvećim djelom u skloništima, a na njega su i tada dolazili inozemni ansambli. Povelju će primiti čelni ljudi MDF –a u ratno vrijeme Ante Pulić i Jasenka ramljak te tadašnji predsjednik Skupštine općine Šibenik, kasnije župan Paško Bubalo.

 

 

Sinoć je na ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku održana generalna proba predstave „Jaje“. Pred punim gledalištem, članovi dramskog studija odradili su odličan posao što je publika prepoznala i nagradila. Svaka komična situacija, gig ili mimika ispraćena je velikim pljeskom i smijehom pa sa sigurnošću možemo kazati kako je 'Jaje' uspjelo pridobiti najvažniju i najstrašniju publiku – mališane i njihove roditelje.

„Valjao sam se od smijeha „, komentirao je književnik Zoran Krilić na kraju predstave nastale prema njegovom tekstu. S prvim naznakama mraka, oko 21 sat, generalna proba za ono što će tek uslijediti večeras - mogla je početi. Gledalište po običaju nije zjapilo prazno jer su brojna znatiželjna mala lica i ljubitelji kazališne umjetnosti te Festivala djeteta u pratnji roditelja iskoristila privilegiju da prvi pogledaju sjajnu predstavu odabranu da otvoriti 58. MDF.

 

Ni redateljica i dramaturginja, Sanja Hrnjak, nije skrivala zadovoljstvo time kako je publika prihvatila predstavu za koju je htjela da bude ne samo zabavna već poučna, podjednako namijenjena najmlađima i starijima.

 

 

Simpatični i metaforički likovi proveli su publiku kroz životinjski svijet, kulturno – povijesnu baštinu Hrvatske uz pokoju pouku i pri tome su bili komični, zanimljivi i inspirativni.
Spomenimo i to da su se pred početak generalne probe predstave 'Jaje' Zorinog doma, ljetnom pozornicom, nakon godinu dana iščekivanja, ponovno začuli stihovi himne festivala 'Zdravo maleni, zdravo svi' u izvedbi šibenskih mališana koji će tom pjesmom večeras i službeno pozdraviti početak još jednog Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku!
 

Iz kategorije: Vijesti