Datum objave: 07. Lipanj 2018

21. ŠANSONA - Pattiera, Belan, Đani, Radan, Šufit, Cambi… tko će dočekati kolovoz?

Diana Ferić
Diana Ferić

Tko će dočekati 18. kolovoza i Večer novih skladbi 21. šibenske šansone kada će se novim pjesmama publici predstaviti plejada ponajboljih hrvatskih pjevačica, pjevača i klapa?

Nema dvojbe da će Večer novih skladbi 21. šibenske šansone biti jedna od najuzbudljivijih u proteklih 20 godina. Prema službenoj listi izvođača koja je predstavljena danas na konferenciji za novinare s novim će pjesmama nastupiti čak sedam eminentnih hrvatskih pjevačica, pjevača i klapa - Ivo Pattiera, Neno Belan, Đani Stipaničev i Jelena Radan te klape "Šufit", "More" i "Cambi"!

Uz njih stiže još 18 zanimljivih i šarolikih izvođača među kojima posebnu pozornost privlače četiri debitantice, operna pjevačica Antonela Malis, Vesna Pisarović koja je zaplovila jazzy vodama, Medea Merket i Mia Negovetić koja na Večeri dalmatinske šansone stiže s vlastitom pjesmom, prvom na hrvatskom jeziku.

No ni to nije sve. Ima na listi izvođača i autora 21. šansone onih koji bi mogli iznenaditi pa čak i preteći etabliranu konkurenciju. Prije svega tu je Šime Bubica s ekipom Rock Akadamije. Šime je na rođendanskom gala koncertu u Zagrebu svojom fantastičnim nastupom gotovo doslovno podigao krov Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Ne bi trebalo previdjeti ni sjajnog Vladu Kreslina i njegov Zapadni kolodvor, a iz prikrajka s razlogom i pokrićem vrebaju Ive Županović, Mario Huljev, Saša Jakelić te uz njih Stefany i Max Hozić.

Ovogodišnja Večer starih skladbi, odnosno Revijalna večer ove je godine na neobičan način posvećena najljepšim klasičnim talijanskim kanconama. Publika će se naime morati, barem osobno i intimno jer glasovanje nije u planu, odlučiti jesu li bolji originali ili hrvatski prepjevi.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na tvrđavi Barone, službenu listu izvođača, skladbi i autora izabranih za 21. večeri dalmatinske šansone, predstavili su direktori festivala Branko Viljac i Dušan Šarac. Prvi puta od početka održavanja festivala uz Šarca i Viljca na konferenbciji za novinare sudjelovali su predstavnici Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenijka. Bili su to Paško Rakić, dogradonačelnik Grada Šibenika i Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika koji su jasno i nedvosmisleno podržali projekt Večeri dalmatinske šansone kao jednu od najvažnijih kulturnih manifestacija koja je već dva desetljeća jedan od ključnih poluga prepoznatljivosti i ugleda Šibenika
 

Iz kategorije: Vijesti