Datum objave: 25. Svibanj 2018

OTVORENA MARINA PIROVAC - Ostvaren Pirovački san sanjan 30 godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Ime Pirovca od danas  je službeno upisano na nautičke karte Jadrana i Mediterana. Projekt izgradnje luke nautičkog turizma u Pirovcu zamišljen još 1987. godine konačno je, nakon više od 30 godina čekanja, ostvaren. Pirovčani mogu biti zadovoljni jer je njihovo mjesto modernom i lijepom marinom u njihovoj pitomoj uvali dobilo snažan turistički vjetar u svoja jedra.

U marini "Pirovac" na startu je otvoreno 40 novih radnih mjesta. Marina ima  200 vezova, a u njenu izgradnju uloženo je više od 40 milijuna kuna

Marinu je otvorio Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade RH, ministar graditeljstva i prostornog uređenja, izaslanik premijera Andreja Plenkovića, a zasluge za ostvarenje ovog, za Pirovac povijesno važnog kapitalnog projekta, nosi poduzetnik Slavio Skočić koji je s ulaganjima u marinu "Pirovac" započeo 2013. godine kao direktor trgovačkog društva Adriatic Charter iz Sukošana, da bi je dovršio sam nakon što su mu odlukom Vrhovnog suda nakon što je izašao iz Adriatic Chartera, prošle godine vraćena upravljačka prava nad marinom.
 

Iz kategorije: Vijesti