Datum objave: 25. Svibanj 2018

Ministar Štromar u Šibeniku:Stanovi POS-a najbolje su rješenje za mlade

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić ostaje pri tome da je dobro napravljeno to što je sedam stanova u dvjema novim zgradama POS –a prodano hrvatskim braniteljima i ponavlja da je sve po zakonu i transparentno, a u potvrđivanju toga danas je dobio i potporu Krešimiru Žuniću, zamjeniku direktora APN-a.

 

„Nemojmo dozvoliti da problem sedam stanova baci sjenu na ovakav vrhunski projekt. U siječnju, kada je prolazio rok od šest mjeseci u kojem je Agencija dužna prodavati stanove, njihova prodaja završena je temeljem lista prvenstva, nastavio je. su. Sedam, a jutros čujem osam obitelji, nije ispunilo uvjete propisane ugovorom i raskinuti su kupoprodajni odnosi – rekao je Žunić iz APN-a. Jesu li ti stanovi mogli biti ponuđeni onima koji nisu došli na red?. Ne nisu mogli. Teoretski, mogli smo se vratiti na početak liste jer ti ljudi su uskratili pravo i onima koji su odabrali iza njih, rekao je Žunić.

 

Gradonačelnik Burić je ustvrdio kako zbrku stvaraju samo dva tri pojedinca na lokalnim portalima te da je to zanemarivo.

Oni su danas obišli zgrade POS-a na Šubićevcu s ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromarom .Dvije stambene zgrade s ukupno 148 stanova počele su se graditi u travnju 2017. godine, a useljenje prvih stanara očekuje se u lipnju ove godine.

 

„Izrazito sam zadovoljan projektom izgradnje POS-ovih stanova ovdje na Šubićevcu, u koje će se kroz mjesec dana početi useljavati 148 šibenskih obitelji. Riječ je o projektu koji se temelji na sjajnoj suradnji Grada Šibenika, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a projekt neće stati samo na ovim stanovima. Za POS-ove stanove postoji izrazito veliki interes, stoga nastavljamo raditi u smjeru izgradnje još barem 150 stanova za šibenske obitelji, za koje se već traži i potencijalna lokacija,“ izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

 

Ministar Predrag Štromar kazao je kako je potražnja za POS-ovim stanovima velika te je dodao kako se mlade koji žele riješiti svoje stambeno pitanje i zasnovati svoju obitelj izrazito kvalitetno može podržati izgradnjom i ponudom ovakvih stanova. „Očekujemo da ćemo u narednom razdoblju još više raditi na ovom projektu, a posebice u sredinama u kojima su se cijene nekretnina pod utjecajem turizma izrazito povisile. Upravo POS-ovim stanovima možemo izaći u susret mladim obiteljima, a njihova izgradnja će se zbog velike potražnje nastaviti i u Šibeniku, “ dodao je ministar Predrag Štormar.

 

Zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić istaknuo je kako je 545 šibenskih obitelji iskazalo interes za kupnju POS-ovih stanova, a njih 148 će je dobilo priliku da se u nove stanove krene useljavati tijekom lipnja ove godine. Žunić je pohvalio suradnju Agencije, Grada Šibenika i resornog ministarstva, napomenuvši kratke rokove u kojima se sredila sva potrebna dokumentacija, što je rezultiralo brzom realizacijom cijelog projekta, s kojim će se zbog velike potražnje i nastaviti.

 

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Zagreb-Montaža i Kamgrad, a investicija je vrijedna oko 75,3 milijuna kuna, od čega je 26 milijuna kuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske. Radovi su završeni u predviđenom roku od 13 mjesec, a četvorni metar stana koštao je 1.040 eura.

 

Prilikom posjete Šibeniku, ministar Štromar, u pratnji gradonačelnika Burića i predstavnika APN-a, obišao je i Meterize, kao potencijalnu lokaciju za realizaciju nove poticane stanogradnje.
 

Iz kategorije: Vijesti