Datum objave: 16. Svibanj 2018

Vijećnik Mišković Kasper zatražio posebni tretman za stanovnike povijesne jezgre jer trpe zbog najezde turista

Diana Ferić
Diana Ferić

Kako ćete obešteti ljude koji žive u povijesnoj jezgri Šibenika s obzirom na veliki pritisak turista kojih će sigurno biti još više, upitao je danas na Aktualnom satu, na sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika gradski vijećnik HSS –a Milorad Mišković Kasper šibenskog gradonačelnika  izražavajući veliko zadovoljstvo što je Šibenik proglašen najljepšim gradom na jugu Europe,a li i bojazan da će na njega biti sve veći i veći pritisak masovne turističke posjećenosti.

 

„Nije lako živjeti u povijesnoj jezgri u kojoj je na ulicama po 1000 građana u jednom trenutku, u kojem ne možeš noću spavati od glasne glazbe ili u kojoj  turisti uriniraju po portunima jer nema primjerenog javnog WC –a“, ustvrdio je Mišković.

Obrazložio je kako ne misli da bi stanovnicima u povijesnoj jezgri Šibenika trebalo davati novčano obeštećenje nego im to što u neku ruku trpe nadomjestiti povlasticama kod plaćanja nekih naknada ili pak parkiranja.

"Pa ne možete tvrditi da su oni privilegirani što žive u povijesnoj jezgri. To je kao da od mede tražite da plaća naknadu zato što živi u nacionalnom parku“, objasnio je.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić pak obrušio se na stanovnike povijesne jezgre da su upravo oni ti koji stvaraju nered.

„Ne ostavljaju gomile smeća turisti nego oni koji rade i žive u povijesnoj jezgri. ne bacaju oni na javne površine otpadno ulje i ulje iz friteza ...“, nabrajao je gradonačelnik dodajući kako po tim smatra d gradsku upravu koja snosi dio odgovornosti za stanuje u povijesnoj jezgri i komunalni red i mir.
 

Iz kategorije: Vijesti