Datum objave: 09. Svibanj 2018

Poziv proizvodnim tvrtkama u Dalmaciji:Javite se na Liderov natječaj za najbolju investiciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske na kojem je predstavljen i projekt LIDER invest.održan je danas u Šibeniku, u organizaciji poslovnog tjednika Lider i uz podršku Hrvatske gospodarske komore.

 

„Svakog tjedna svjedoci smo pokretanja novih proizvodnih linija i pogona, a kako bismo skrenuli pozornost na trud i energiju koju poduzetnici svih veličina ulažu u svoje kompanije, redakcija Lidera prošle godine odlučila je pokrenuti projekt LIDER invest – izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj. Cilj projekta je javnosti predstaviti kvalitetne investicije, pratiti ih i nagrađivati“, objasnio je, predstavljajući projekt, na početku foruma glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajatović.

 

Održavanje investicijskog foruma u Šibeniku pozdravili su domaćini: predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenica župana Darija Puljić.

 

„U Šibensko-kninskoj županiji svjesni smo da bez jasnih strateških usmjerenja i jasno definiranih ciljeva pretočenih u prostorni plan županije nema gospodarskog napretka. Naši strateški razvojni dokumenti temelj su izrade našeg prostornog plana, a koji je uvažavanjem društveno-gospodarskih, prirodnih, kulturno-povijesnih i krajobraznih vrijednosti razradio načela prostornog uređenja. Osim toga, utvrđeni su ciljevi prostornog razvoja te organizacija, zaštita, korištenje i namjena prostora, a što je preduvjet svakog promišljenog investicijskog ulaganja“, kazala je zamjenica župana Darija Puljić, naglasivši važnost ulaganja u obrazovnu, poduzetničku i prometnu infrastrukturu kao ključ stvaranja povoljnog investicijskog okruženja i održivog gospodarskog razvoja.

 

U nastavku foruma održano je nekoliko zanimljivih predavanja, kao i okrugli stol na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj na kojem su sudjelovali: zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, predstavnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak Mira Krneta, direktorica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur, predstavnik Div grupe Dalibor Marijanović, predstavnik Marinetek NCP-a Boris Miškić i direktor poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović.
 

Iz kategorije: Vijesti