Datum objave: 07. Svibanj 2018

Policija uputila otvoreno pismo motociklistima zbog "crne" prometne statistike

Diana Ferić
Diana Ferić

Svojevrsni je presedan na policija pokušava smanjiti broj prometnih nesreća  šaljući otvoreno pismo jednoj skupini sudionika u prometu kao što su to napravili u slučaju motorista. Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani zaljubljenici u motocikle,

potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje.

Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!

Zato neumorno upozoravamo na opasnost koja prijeti vama, vozačima na dva kotača i savjetujemo kako ovakvu vožnju učiniti što sigurnijom, s ciljem da spasimo barem jedan ljudski život ili spriječimo neko drugo teško stradavanje.

Na hrvatskim cestama, u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista (vozači i putnici). Ove brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih motociklista i mopedista.

Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Sretan i siguran put žele vam vaši „plavci“!
 

Iz kategorije: Vijesti