Datum objave: 05. Svibanj 2018

U biciklijadi na šetnici u kanalu svetog Ante uživalo više od 150 rekreativaca

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 150 biciklista i rekreativaca okupilo se na današnjoj biciklijadi na šetnici, u kanalu svetog Ante koju su organizirali Biciklistički klubovi Faust Vrančić i Fortica, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Savez sportova grada Šibenika i Turistička zajednica grada Šibenika. Pridužila im se i ministrica za regionalni razvoj Gabrijela žalac.
Biciklijada je i ove godine bila humanitarnog karaktera pa će startnina od 20 kuna biti donirana udruzi 'Izvor ljubavi - za djecu s teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije'.

 

-Drago mi je danas biti ovdje u kanalu sv. Ante koji uspješno koristi fondove Europske unije i drago mi je da mogu na ovoj biciklijadi, ako ne osobno sudjelovati, bar biti s vama ovdje prigodom otvorenja našeg Europskog tjedna te našeg velikog i značajnog dijela koji se odnosi na obrazovanje, a to su Dani otvorenih vrata EU projekata koji se održavaju u cijeloj Hrvatskoj. Veseli me da smo s županijskim razvojnim agencijama u cijeloj Hrvatskoj organizirali preko 200 događanja da posjetitelji dođu i vide na koji način su financirani ovi projekti i na koji način mogu u njima uživati – kazala je ministrica Gabrijela Žalac, kako javlja ŠibenikIn.

 

Naglasila je kako je veseli što će se u funkciju uskoro staviti i vojarna Minerska koja je zamišljena kao dnevni boravak tvrđave sv. Nikole.
Projekt posjetiteljskog centra u Minerskoj druga je faza projekta turističke valorizacije kanala svetog Ante u Šibeniku, riječ je o rekonstrukciji postojećih građevina bivše vojarne Minerska i prenamjena u Posjetiteljski centar uz rekonstrukciju devastirane infrastrukture i uređenje okoliša. Tu bi trebali biti smješteni svi sadržaji za posjetitelje tvrđave, od prodaje karata, ugostiteljskih sadržaja, sanitarnih čvorova i slično.

- Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije ovdje očekuje sredstva od 26 milijuna kuna za prirodnu baštinu i zaista veseli da se ovakvi stari objekti stave u funkciju turističkih sadržaja - zaključila je Žalac.

Za sve sudionike biciklijade organiziran je ručak u uvali Minerska, lutrija, a svi su dobili i majice. Za glazbeni dio bio je zadužen Trio Bagatin.
- Atmosfera mi je fenomenalna. Sve je opušteno, ljudi se lijepo druže, jedu, piju. Čak je u jednom trenutku palo par kapi kiše, ali nikome to nije pokvarilo atmosferu. Podržavam ovakve događaje koji ljude izvlače iz kuće i bilo bi super da ih ima više – kazala  je Šibenčanka Marina.
 

Iz kategorije: Vijesti