Datum objave: 02. Svibanj 2018

NA DANAŠNJI DAN - Pedofilu godina zatvora zbog obljube male mljekarice

Diana Ferić
Diana Ferić

Godinu dana zatvora dobio je A. I. M. zbog obljube jedanaestogodišnje mljekarice I. M. iz Bilica.

Šibenski sud proglasio ga je krivim "samo utoliko što je dirnuo u maloljetnu djevojčicu", a oslobodio ga je krivnje za njenu smrt "koja je nastupila jer jadnica nije bila dovoljno tjelesno razvijena da bi mogla roditi".


Rasprava na sudu, održana na današnji dan 2. svibnja 1928. godine, kojim je predsjedavao Gjorgje Knežević trajala je vrlo kratko, a presuda je donijeta "na mah". A. I. M. je osudu "na tešku tamnicu" primio s vrlo velikim iznenađenjem i čuđenjem", a suca i porotnike je pitao "zašto mu to čine kad mu je I. M. bila rodica?"


Šibenski odvjetnik dr. J. Dominis koji je branio A. I. M. najavio je žalbu na presudu koju je smatrao presedanom "zato što sud do sada nije tako strogo osuđivao poznatu praksu obljube maloljetnica u Šibeniku", a i zbog toga "što djeca u Šibeniku i inače umiru". U prilog obrani svog branjenika, pedofila, iznio je podatak "da je u Šibeniku u prva četiri mjeseca 1928. godine među 138 umrlih osoba bilo 35 "male djece od kojih više ženskih nego muških".
Sud ga je njegov prigovor odbacio "jer je I. M. K. oslobođen svake krivnje za smrt djevojčice, a tamnicu je zaslužio nepriličnim odnosim s nedoraslom djevojčicom".
 

Iz kategorije: Vijesti